3600 ek gösterge yargıya taşınıyor

3600 ek gösterge yargıya taşınıyor

AKP’ye yakınlığıyla bilinen Memur-Sen, memurlar arasında 12 katı aşan tutarlarda ek gösterge zammı farkı oluştuğunu belirterek, 3600 ek gösterge düzenlemesini mahkemeye taşıma kararı aldı.

A+A-

Memur Sen, eşitlik ilkesine aykırılık gerekçesiyle 3600'ü iki ayrı koldan mahkemeye götürmeye hazırlanıyor.

AKP iktidarına yakınlığıyla bilinen Memur-Sen’in Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, ocak ayında yürürlüğe girecek olan 3600 ek gösterge düzenlemesiyle aynı statüde olduğu halde sınıfları farklı olduğu için çalışanlar arasında uçurum meydana geldiğini söyledi.

Sözcü’ye konuşan ve Temmuz ayında Meclis'ten geçen yasada değişiklikler yapılması gerektiğini belirten Tonbul, anayasanın eşitlik ilkesine aykırı olduğu gerekçesiyle 3600 ek gösterge düzenlemesini mahkemeye taşıyacaklarını ifade etti.

Tonbul, düzenlemeyi Enerji Bir-Sen'in ayrı, Memur-Sen'in ayrı koldan mahkemeye taşıyacağı bilgisini vererek, başkanı olduğu sendikanın teknik personel ile idari hizmet çalışanlarının yaşadığı mağduriyeti gidermek için dava açma kararı aldığını söyledi.

3600 ek göstergeden 2 yıllık eğitim, sağlık ve din hizmetlerinde çalışanlar yararlanabildiği halde teknik hizmetler sınıfında olanların dışarıda bırakıldığını belirten Tonbul, genel idare hizmetlerinde çalışanlarınsa tümden mağdur edildiğini söyledi.

Tonbul, "3600 ek göstergeden yararlandırılanlar yıl başında temmuz zammıyla birlikte 2 bin 397 lira ek gösterge zammı alacak. Buna karşılık sadece 600 ek gösterge verilen 2 yıllık teknikerler ile 4 yıllık üniversite mezunu şefler sadece 195 lira alabilecekler. Arada 12 kat fark var. Bu kabul edilemez bir uçurum” dedi.

Anayasa'ya aykırılık iddiası için sendika olarak Anayasa Mahkemesi'ne gidemediklerini hatırlatan Tonbul "Onun yerine eşitlik ilkesine aykırılık gerekçesiyle idari yargıya dava açacağız. Bu yolla mağduriyeti mahkemelerin Anayasaya Mahkemesi'ne taşıyacağını düşünüyoruz. Memur-Sen olarak ise daha kapsamlı davalar üzerinde çalışıyoruz" açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler