45 bin doları geçen Bitcoin için uzmanlardan uyarı

45 bin doları geçen Bitcoin için uzmanlardan uyarı

Bitcoin, ETF onayı beklentisi ile 45.000 doları aştı, ancak uzmanlar uyarıyor

A+A-

Yeni yıla sert yükselişle başlayan Bitcoin için uzmanlardan uyarı geldi. Kripto para piyasası, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından Bitcoin borsa yatırım fonlarının (ETF) onaylanmasının bu hafta içinde gerçekleşeceği beklentisiyle 2024'e geniş tabanlı bir ralliyle başladı.

Bitcoin, son 24 saat içinde %7,4 artışla 45.668 dolara yükselerek bir yıldan uzun bir süredir ilk kez 45.000 dolar seviyesini aştı. En büyük kripto para birimi, Aralık ayının başından bu yana yatay hareket ettiği 2.000 dolar - 44.000 dolar işlem aralığını kırdı.

Kripto para rallisinin en önemli nedeni, SEC'in Bitcoin ETF'lerini onaylamasının kripto para piyasasına milyarlarca dolar getirmesinin bekleniyor olması.

Reuters, konuyla ilgili bilgi sahibi kaynaklara dayandırdığı haberinde, SEC'in potansiyel ihraççılara Salı ya da Çarşamba günü, bir sonraki hafta Bitcoin ETF'lerini piyasaya sürmeleri için izin verildiğini bildirebileceğini aktardı.

Analistler, ETF'lerin onaylanmasının önümüzdeki beş yıl içinde kripto fonlarına 600 milyar dolar daha kazandırmaya yardımcı olabileceğini tahmin ediyor.

Ancak bununla birlikte analistler, onayın son 12 aydaki dik bir yükselişin ardından Bitcoin için bir "haber satma" yani kar realizasyonu anı olacağını da öngördüler.

Bitcoin'in dışında, ikinci en büyük kripto para birimi olan Ethereum %5,8 artışla 2.425 dolara yükseldi. Daha küçük kripto para birimleri arasında Solana %14, Cardano ise %5,4 artış gösterdi. Dogecoin 4,5 oranında yükselmiştir.

 

İlgili Haberler