6 kez araç fiyatlarını indiren Tesla bu kez otomobillerine zam yaptı

6 kez araç fiyatlarını indiren Tesla bu kez otomobillerine zam yaptı

Üst üste 6 kez araç fiyatlarını düşüren Tesla, hisse fiyatlarındaki düşüşün ardından bu kez araç fiyatlarını artırdı

A+A-

 

Amerikalı elektrikli otomobil üreticisi Tesla, ABD'de Model S ve Model X otomobillerinin fiyatlarını yükseltti. Bu karar, şirketin daha önce bu yıl iki farklı elektrikli araç modeli için altı kez fiyat indirimine gitmesinden kısa bir süre sonra geldi.

Tesla'nın internet sitesinde yer alan fiyat listelerine göre, ABD'de Model X'in fiyatı yaklaşık %2,6 artarak 97.490 dolara, Model S'in fiyatı ise yaklaşık %2,9'luk bir artışla 87.490 dolara yükseldi. Ayrıca, Tesla'nın Model S Plaid ve Model X Plaid modellerinin fiyatları 104.990 dolardan 107.490 dolara çıktı.

Fiyat indirimleriyle talebi canlandırmaya çalışan Tesla, 18 Nisan'da Model Y fiyatlarında 3.000 dolar ve Model 3 fiyatlarında 2.000 dolar indirim yapmıştı. Bu indirimlerle Model Y'nin uzun menzilli versiyonunun fiyatı 49.990 dolara, "performans" versiyonunun fiyatı ise 53.990 dolara düşmüştü. Aynı zamanda, Model 3'ün "arkadan çekişli" versiyonunun fiyatı 39.990 dolara indirilmişti.

Tesla'nın 19 Nisan'da açıklanan finansal sonuçları, fiyat indirimlerinin kar marjlarının düşmesine yol açtığını gösterdi. Elektrikli otomobil üreticisinin net karı, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre %24'lük bir düşüşle 2,5 milyar dolara geriledi. Tesla'nın hisseleri, bu finansal sonuçların ardından yaklaşık %10 değer kaybetti.

Tesla, bu yılın başında satışlarını artırmak amacıyla ABD'de fiyat indirimlerine gitmişti. Bu sayede, Model 3'ün fiyatı %11, Model Y'nin fiyatı ise %20 düşmüştü. Ayrıca, Tesla dünyanın en büyük elektrikli araç pazarı olan Çin'de fiyat düşürme yarışını başlatmış ve Avrupa ve Asya'daki fiyatlarını da düşürerek küresel indirim kampanyasını genişletmişti. Şirket, Almanya'da Model 3 ve Model Y otomobilleri için %4,5 ila %9,8 oranında indirim yapmıştı.

 

 

Bu haber toplam 921 defa okunmuştur
İlgili Haberler