77 milyar dolarlık emeklilik fonu muhasebe deviyle çalışmalarını durdurdu

77 milyar dolarlık emeklilik fonu muhasebe deviyle çalışmalarını durdurdu

Avustralya'nın en büyük dördüncü emeklilik fonu olan ve 77 milyar doları yöneten UniSuper, Ocak ayında yaşanan skandal sonrası PwC ile yeni çalışmalarını askıya aldı. 

A+A-

Avustralya'nın en büyük dördüncü emeklilik fonu, PwC ile yeni çalışmalarını askıya aldı. Bu son gelişme, hükümetin vergi planlarının kötüye kullanılmasıyla ilgili olarak ortaya çıkan bir skandal nedeniyle muhasebe firmasıyla çalışmayı durduran bir dizi fonun sonuncusu oldu.

115 milyar Avustralya doları (77 milyar ABD doları) yöneten UniSuper'in kararı, toplam 865 milyar Avustralya dolarını yöneten ülkenin en büyük beş emeklilik fonunun, sektörün "lider danışmanı" olduğunu söyleyen PwC ile çalışmaya ara verdiği anlamına geliyor.

UniSuper, PwC'deki son olaylardan endişe duyduğunu ve fonun "yakın gelecek" için yeni sözleşmeleri askıya aldığını söyledi.

Bu hamle, "dört büyük" muhasebe firmasının "güveni yeniden kazanmak" amacıyla, aralarında firmadan henüz ayrılmamış olan eski genel müdürünün de bulunduğu sekiz ortağını işten çıkarmasından bir gün sonra geldi.

UniSuper sözcüsü, "PwC, Fon'a yıllar boyunca kurduğumuz ilişkinin bu durumdan etkilenmediğine dair bir değerlendirme sunmuş olsa da, bu konuda daha fazla güvence talep ettik" dedi.

Vergi makamları Ocak ayında, Avustralya hükümetine vergiden kaçınma yasaları konusunda danışmanlık yapan eski bir PwC ortağının, hükümetin planlarıyla ilgili gizli taslakları meslektaşlarıyla paylaştığını ve daha sonra bunu şirketlerle iş yapmak için kullandığını ortaya çıkardı.

Skandal, PwC'ye Avustralya Merkez Bankası da dahil olmak üzere bir dizi yüksek profilli müşteriye mal oldu ve kârlı hükümet danışmanlığı işini 1 A$ karşılığında satmak zorunda bıraktı.

(1 ABD doları = 1,4972 Avustralya doları)

Etiketler : , ,
İlgili Haberler