81 milyar dolar zarar açıklayan Çinli konut devi borçlarını yapılandırmaya çalışıyor

81 milyar dolar zarar açıklayan Çinli konut devi borçlarını yapılandırmaya çalışıyor

İki yılda 81 milyar dolar zarar açıklayan Çinli konut şirketi Evergrande borçlarını yapılandırmaya çalışıyor.

A+A-

China Evergrande Group iki yılda toplam 81 milyar dolardan fazla zarar açıkladıktan sonra ülkenin en büyük borç yeniden yapılandırmalarından birini tamamlama mücadelesi veriyor.

Temerrüde düşen emlak devi, 2021 ve 2022 yılları için uzun süredir ertelediği bilançosunu açıkladıktan sonra, uluslararası bankaların, kredi revizyon planını onaylamaları için toplantılar gerçekleştirmeye çalışıyor.

Evergrande, hükümetin gayrimenkul şirketlerinin borçlanmasının kısıtlamasının ardından dünyanın en büyük ikinci ekonomisinde son iki yılda patlak veren emlak krizinin en fazla öne çıkan ismi olmuştu.

Bloomberg Intelligence analistleri Daniel Fan ve Adrian Sim’e göre Evergrande’nin borç yapılandırma planının onaylanması mümkün gözüküyor.

Çin'de gayrimenkul sektöründen gelen son veriler de olumsuz bir görünüm sundu.

Ulusal İstatistik Bürosu tarafından açıklanan gayrisafi yurtiçi hasıla verilerinin dökümüne göre, gayrimenkul sektörü Nisan-Haziran döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 1,2 geriledi.

İlk çeyrekte sektör 2021'den bu yana ilk kez büyüme kaydetmişti. İkinci çeyrek verisiyle birlikte bu büyüme yeniden daralmaya dönmüş oldu.

İlgili Haberler