China Evergrande Group iki yฤฑlda toplam 81 milyar dolardan fazla zarar aรงฤฑkladฤฑktan sonra รผlkenin en bรผyรผk borรง yeniden yapฤฑlandฤฑrmalarฤฑndan birini tamamlama mรผcadelesi veriyor.
Temerrรผde dรผลen emlak devi, 2021 ve 2022 yฤฑllarฤฑ iรงin uzun sรผredir ertelediฤi bilanรงosunu aรงฤฑkladฤฑktan sonra, uluslararasฤฑ bankalarฤฑn, kredi revizyon planฤฑnฤฑ onaylamalarฤฑ iรงin toplantฤฑlar gerรงekleลtirmeye รงalฤฑลฤฑyor.
Evergrande, hรผkรผmetin gayrimenkul ลirketlerinin borรงlanmasฤฑnฤฑn kฤฑsฤฑtlamasฤฑnฤฑn ardฤฑndan dรผnyanฤฑn en bรผyรผk ikinci ekonomisinde son iki yฤฑlda patlak veren emlak krizinin en fazla รถne รงฤฑkan ismi olmuลtu.
Bloomberg Intelligence analistleri Daniel Fan ve Adrian Simโe gรถre Evergrandeโnin borรง yapฤฑlandฤฑrma planฤฑnฤฑn onaylanmasฤฑ mรผmkรผn gรถzรผkรผyor.
รin’de gayrimenkul sektรถrรผnden gelen son veriler de olumsuz bir gรถrรผnรผm sundu.
Ulusal ฤฐstatistik Bรผrosu tarafฤฑndan aรงฤฑklanan gayrisafi yurtiรงi hasฤฑla verilerinin dรถkรผmรผne gรถre, gayrimenkul sektรถrรผ Nisan-Haziran dรถneminde bir รถnceki yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemine gรถre yรผzde 1,2 geriledi.
ฤฐlk รงeyrekte sektรถr 2021’den bu yana ilk kez bรผyรผme kaydetmiลti. ฤฐkinci รงeyrek verisiyle birlikte bu bรผyรผme yeniden daralmaya dรถnmรผล oldu.







