BORSATEK – ABD 10 yฤฑllฤฑk tahvil faizlerinde 1.409%, 30 yฤฑllฤฑklarda ise 1.409% ulaลฤฑlmasฤฑ, 2016โdan beri gรถzlemlenen en bรผyรผk aylฤฑk yรผkseliล oldu. Geรงtiฤimiz Cuma kapanฤฑลa doฤru gelen 2,5 milyar dolarlฤฑk satฤฑลla beraber, girdiฤimiz bu hafta iรงinde satฤฑล beklentilerini arttฤฑrdฤฑ.
Dow Jones sanayi endeksi ve S&P500 endeksi geรงtiฤimiz kapanฤฑลta 30863.07 ve 3808.40 seviyeleri ile zorlanarak 50 gรผnlรผk ortalamalarฤฑnฤฑn รงok az รผstรผnde kapatmayฤฑ baลardฤฑlar.
โVolatilite ve belirsizlik henรผz bitmediโ
Idenpendent piyasa analisti Stephen Todd gรผnlรผk notlarฤฑnda belirtti. Tahvillerdeki atan faizlere raฤmen, ลubat ayฤฑnda endeksler saฤlam getirilere ulaลmayฤฑ baลardฤฑ, DJ endeksi 3.2%, S&P ise 2.5% ile ayฤฑ kapatmayฤฑ baลardฤฑ. Genellikle iรงinde teknoloji hisselerini barฤฑndฤฑran Nasdaq ise diฤer iki endeksten negatif ayrฤฑลarak ayฤฑ 0.9% ile kapatmayฤฑ baลardฤฑ ki, geรงtiฤimiz hafta yaลanan 4.9% dรผลรผลรผ hesaba kattฤฑฤฤฑmฤฑzda hala ayฤฑ pozitif kapattฤฑ.
Tahvil faizlerindeki artฤฑลtan ise en รงok faydalanan bankacฤฑlฤฑk sektรถrรผ oldu, S&P500 finansal endeksi SP500.40,-1.97% ile geรงtiฤimiz haftanฤฑn en iyi performans gรถsteren ikinci sektรถrรผ oldu. Birincilik ise SP enerji sektรถrรผnde SP500.10,-2.3% yaลandฤฑ.
Mart ayฤฑ iรงin beklentiler genellikle mevsimsel olarak gรถzlemlenen hafta ilk iki haftasฤฑ yรผksek hacimli sonrasฤฑnda ise yatay devam etmesi yรถnรผnde. Analistler mart ayฤฑnda da satฤฑลlarฤฑn devam ede bileceฤini รถn gรถrdรผ, รถzellikle endekslerde yaลanan son birkaรง aylฤฑk yรผkseliล trendinin, tahvil faizlerindeki yรผkseliลleri bahane ederek yatฤฑrฤฑmcฤฑlar tarafฤฑndan kar satฤฑลlarฤฑnฤฑn atmasฤฑna neden ola bilir. Mart ayฤฑnda yaลana bilecek bu dรผลรผลler bir sonraki ay iรงin pozitif bir katalizรถr etkisi yaratmasฤฑ beklentiler arasฤฑnda.
Mart ayฤฑnda takip edilmesi gereken en รถnemli veriler ise tarฤฑm dฤฑลฤฑ istihdam ve sanayi รผretim verileri olacaktฤฑr.







