Kรผรงรผk Ev Aletleri sektรถrรผnรผn รถnde gelen ลirketlerinden Arzum, halka aรงฤฑldฤฑ. Arzum Elektrikli Ev Aletleri halka arz gong tรถreni, Borsa ฤฐstanbul Genel Mรผdรผr Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Korkmaz Enes Ergun, Arzum Elektrikli Ev Aletleri CEO’su Mete Zadil, Yapฤฑ Kredi Yatฤฑrฤฑm Genel Mรผdรผrรผ Yฤฑlmaz Arฤฑsoy ve Arzum Elektrikli Ev Aletleri Genel Mรผdรผr Yardฤฑmcฤฑlarฤฑ Mehtap Yฤฑldฤฑz, Arif Emre รnal, Serhan Giray ve Arda Altฤฑnok’un katฤฑlฤฑmฤฑyla gerรงekleลti.
Halka arza aracฤฑlฤฑk eden Yapฤฑ Kredi Yatฤฑrฤฑm Genel Mรผdรผrรผ Yฤฑlmaz Arฤฑsoy tรถrendeki konuลmasฤฑnda, “Yapฤฑ Kredi Yatฤฑrฤฑm olarak, liderliฤini yรผrรผttรผฤรผmรผz ve bu yฤฑl gerรงekleลen en yรผksek talep tutarlฤฑ arz olan Arzum halka arzฤฑnฤฑ, geniล bir katฤฑlฤฑmla baลarฤฑlฤฑ bir ลekilde tamamlamanฤฑn gururunu yaลฤฑyoruz. Bu sรผreรงte destek veren 22 kurumdan oluลan konsorsiyum รผyelerimize ve yatฤฑrฤฑmcฤฑlara teลekkรผr ediyoruz.” ifadesini kullandฤฑ.
Toplam talebin 11,3 milyar lira olarak gerรงekleลtiฤini belirten Arฤฑsoy, ลunlarฤฑ kaydetti:
“Arzฤฑn bรผyรผk bir kฤฑsmฤฑnฤฑn daฤฤฑtฤฑmฤฑnฤฑn yapฤฑldฤฑฤฤฑ bireysel yatฤฑrฤฑmcฤฑlardan toplam halka arz bรผyรผklรผฤรผnรผn 53,6 katฤฑ talep geldi. 207 bin farklฤฑ bireysel yatฤฑrฤฑmcฤฑnฤฑn, yatฤฑrฤฑm ve emeklilik fonlarฤฑnฤฑn aฤฤฑrlฤฑkta olduฤu 243 kurumsal yatฤฑrฤฑmcฤฑnฤฑn talepte bulunduฤu bu geniล katฤฑlฤฑmlฤฑ iลlemin รถnรผmรผzdeki dรถnem iรงin de referans niteliฤinde olmasฤฑnฤฑ bekliyor, Arzum halka arz sรผrecinin borsamฤฑzda halka aรงฤฑlmak isteyen ลirketlere de ilham vereceฤini dรผลรผnรผyoruz. Sรผreรงte yรถnlendirmeleriyle destek veren Sermaye Piyasalarฤฑ Kurulu ve Borsa ฤฐstanbul’a teลekkรผr ediyoruz.”
Arฤฑsoy, “Yapฤฑ Kredi Yatฤฑrฤฑm olarak, bu yฤฑl TSPB tarafฤฑndan verilen Borsa ฤฐstanbul Pay piyasalarฤฑ ve VIOP piyasalarฤฑnda en yรผksek iลlem hacmine sahip lider aracฤฑ kurum รถdรผllerini almฤฑล bir kurum olarak, bรถyle baลarฤฑlฤฑ bir halka arza aracฤฑlฤฑk yapmaktan, sermaye piyasalarฤฑmฤฑzฤฑn geliลmesine katkฤฑda bulunmaktan dolayฤฑ mutluyuz.” deฤerlendirmesinde bulundu.







