Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

TSPB Genel Kurulu yapฤฑldฤฑ

Tรผrkiye Sermaye Piyasalarฤฑ BirliฤŸiโ€™nin 20. OlaฤŸan Genel Kurul toplantฤฑsฤฑ, sektรถr temsilcilerinin katฤฑlฤฑmฤฑyla ฤฐstanbulโ€™da gerรงekleลŸtirildi. Genel Kurulda 5. 5โ€™inci Sermaye Piyasalarฤฑ Altฤฑn BoฤŸa ร–dรผl Tรถreni Yapฤฑldฤฑ.
TSPB Genel Kurulu yapฤฑldฤฑ Borsatek

Tรผrkiye Sermaye Piyasalarฤฑ BirliฤŸiโ€™nin (TSPB) 20โ€™nci OlaฤŸan Genel Kurul Toplantฤฑsฤฑ, 3 Eylรผl 2020โ€™de ฤฐstanbulโ€™da dรผzenlendi. TSPB 20โ€™nci OlaฤŸan Genel Kurul Toplantฤฑsฤฑโ€™na CumhurbaลŸkanlฤฑฤŸฤฑ Finans Ofisi BaลŸkanฤฑ Prof. Dr. Gรถksel AลŸan, SPK BaลŸkanฤฑ Ali Fuat TaลŸkesenlioฤŸlu, Borsa ฤฐstanbul A.ลž BaลŸkanฤฑ Dr. EriลŸah Arฤฑcan, Borsa ฤฐstanbul A.ลž Genel Mรผdรผr ve Yรถnetim Kurulu รœyesi M. Hakan Atillaโ€™nฤฑn katฤฑlฤฑmฤฑnฤฑn yanฤฑ sฤฑra sektรถr temsilcileri ilgi gรถsterdi.

TSPB 20โ€™nci OlaฤŸan Genel Kurulu ve 5โ€™inci Sermaye Piyasalarฤฑ Altฤฑn BoฤŸa ร–dรผl Tรถreni aรงฤฑlฤฑลŸ konuลŸmasฤฑnฤฑ yapan Sermaye Piyasasฤฑ Kurulu BaลŸkanฤฑ Ali Fuat TaลŸkesenlioฤŸlu, son dรถnemde sermaye piyasalarฤฑna olan yรถnelimin arttฤฑฤŸฤฑnฤฑ ifade etti. Sermaye piyasalarฤฑndaki bu geliลŸmelerin gurur verici ve sevindirici olduฤŸunu belirten TaลŸkesenlioฤŸlu, โ€œBu aynฤฑ zamanda sorumluluklarฤฑmฤฑzฤฑn da bir o kadar arttฤฑฤŸฤฑnฤฑ gรถsteriyor. Sektรถrรผmรผzรผn hukuki ve teknolojik altyapฤฑsฤฑnฤฑ, gรผvenliฤŸini ve yatฤฑrฤฑmcฤฑ dostu kimliฤŸini gรผรงlendirmek iรงin daha รงok รงalฤฑลŸmamฤฑz gerekiyor. Bu geliลŸmelere paralel olarak oluลŸan ihtiyaรงla uyumlu bir ลŸekilde ลžubat ayฤฑnda gerรงekleลŸtirilen kanun deฤŸiลŸikliฤŸi ve birรงok ikincil dรผzenleme ile sermaye piyasalarฤฑmฤฑzฤฑ gรผรงlendirecek รถnemli adฤฑmlar atฤฑlmฤฑลŸtฤฑrโ€ dedi.

Yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑ korumak iรงin รถnemli adฤฑmlar atฤฑldฤฑ

Ali Fuat TaลŸkesenlioฤŸlu piyasada yapฤฑlan dรผzenlemelere iliลŸkin ลŸunlarฤฑ sรถyledi: โ€œAฤŸustos sonu itibariyle yurtiรงinde tedavรผlde bulunan รถzel sektรถr borรงlanma araรงlarฤฑnda reel sektรถrรผnรผn payฤฑnฤฑn yรผzde 8,8 seviyesinde kaldฤฑฤŸฤฑ gรถrรผlmektedir. Son deฤŸiลŸikliklerle sisteme kazandฤฑrฤฑlan borรงlanma aracฤฑ sahipleri kurulu ve teminat yรถnetim sรถzleลŸmeleri sayesinde, fon sahiplerinin ลŸirketleri daha gรผvenli bir ลŸekilde deฤŸerlendirmeleri, finansmana ihtiyaรง duyan ลŸirketlerin risk primlerinin dรผลŸmesi ve reel sektรถrรผn borรงlanma araรงlarฤฑndaki payฤฑnฤฑn artmasฤฑ amaรงlanmaktadฤฑr. DiฤŸer bir yenilik olan ve รถzellikle aracฤฑ kurumlarฤฑmฤฑz tarafฤฑndan talep edilen proje finansmanฤฑ yรถntemi ise altyapฤฑ, yenilenebilir enerji vb. gibi projelere uzun vadeli alternatif finansman olanaฤŸฤฑ saฤŸlayacaktฤฑr. Bu imkรขn, sermaye piyasalarฤฑnฤฑn reel sektรถrรผ fonlamadaki payฤฑnฤฑ artฤฑracak ve รผlkemiz kalkฤฑnmasฤฑna doฤŸrudan katkฤฑ sunacaktฤฑr. ร–te yandan, kanun deฤŸiลŸikliฤŸi ile yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑ korumak adฤฑna รงok รถnemli bazฤฑ deฤŸiลŸiklikler yapฤฑlmฤฑลŸtฤฑr. Piyasa bozucu eylemlere uygulanan idari para cezalarฤฑ ile bilgi suistimali ve piyasa dolandฤฑrฤฑcฤฑlฤฑฤŸฤฑ suรงlarฤฑna yรถnelik hapis cezalarฤฑ artฤฑrฤฑlmฤฑลŸtฤฑr. Ayrฤฑca, sermaye piyasalarฤฑ yoluyla saฤŸlanan fonlarฤฑn yatฤฑrฤฑmcฤฑlara vaat edildiฤŸi gibi kullanฤฑlmasฤฑ iรงin รถnemli kriterler getirilmiลŸ ve kullanฤฑlmadฤฑฤŸฤฑ takdirde SPKโ€™nฤฑn ilgili iลŸlemi geri alabilmesinin รถnรผ aรงฤฑlarak azฤฑnlฤฑk pay sahiplerinin haklarฤฑnฤฑn daha etkin korunmasฤฑ hedeflenmiลŸtir.โ€

DeฤŸiลŸimler, sorunlarฤฑn รงรถzรผmรผne odaklฤฑ

SPK tarafฤฑndan yapฤฑlan รงalฤฑลŸmalara deฤŸinen TaลŸkesenlioฤŸlu, โ€œBenzer ลŸekilde, รถnemli nitelikteki iลŸlem tanฤฑmฤฑ sadeleลŸtirilmiลŸtir. Yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn รงฤฑkarlarฤฑ doฤŸrultusunda, ลŸirketlere รถzgรผ รถnemli nitelikte iลŸlemlerin belirlenmesine imkรขn saฤŸlanmฤฑลŸ ve halka aรงฤฑk ลŸirketlerin mevzuata uyum maliyetlerinin dรผลŸรผrรผlmesi amaรงlanmฤฑลŸtฤฑr. Son olarak ise, pay tebliฤŸinde yaptฤฑฤŸฤฑmฤฑz bir deฤŸiลŸiklik ile ลŸirketler รผzerinde รถnemli etkiye sahip ortaklarฤฑn bir yฤฑl iรงerisinde gerรงekleลŸtirecekleri ve sermayenin yรผzde onunu aลŸan pay satฤฑลŸlarฤฑ kurulun onayฤฑna tabi tutulmuลŸtur. Bu sayede ลŸirketlerin sahiplik ve yรถnetim dengesinin korunmasฤฑ ve yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn yatฤฑrฤฑm kararlarฤฑnฤฑ etkileyebilecek nitelikteki bilginin diฤŸer ortaklara zamanฤฑnda duyurulmasฤฑ amaรงlanmaktadฤฑr. Altฤฑnฤฑ รงizerek belirtmek isterim ki, yapฤฑlan deฤŸiลŸikliklerin tamamฤฑ mevcut uygulamalarda piyasada karลŸฤฑlaลŸtฤฑฤŸฤฑmฤฑz sorunlarฤฑn รงรถzรผmรผne odaklฤฑ, proaktif yaklaลŸฤฑmฤฑn doฤŸal bir sonucudurโ€ dedi.

โ€œAracฤฑ kurumlar kapasitelerini ve hizmet รงeลŸitliliklerini artฤฑrmalฤฑโ€

Aracฤฑ kurumlarฤฑn 2020 yฤฑlฤฑ ilk รงeyreฤŸindeki yฤฑllฤฑklandฤฑrฤฑlmฤฑลŸ finansal tablolarฤฑnda dรถnem kรขrlarฤฑnฤฑ yรผzde 50 artฤฑrarak 1.4 milyar TLโ€™den 2,1 milyar TLโ€™ye yรผkseldiฤŸine dikkat รงeken Ali Fuat TaลŸkesenlioฤŸlu, sektรถrdeki bรผyรผme ile uyumlu olan bu artฤฑลŸtan memnuniyet duyduklarฤฑnฤฑ ifade etti.

โ€œฤฐstanbul Finans Merkezi vizyonu kapsamฤฑnda aracฤฑ kurumlarฤฑn kapasitelerini ve hizmet รงeลŸitliliฤŸini artฤฑrmalarฤฑ en bรผyรผk arzumuzdurโ€ diyen TaลŸkesenlioฤŸlu, konuya iliลŸkin ลŸunlarฤฑ sรถyledi: โ€œMevcut durumda elde edilen hizmet gelirlerinin ayrฤฑntฤฑlarฤฑna bakฤฑldฤฑฤŸฤฑnda, alฤฑm-satฤฑma aracฤฑlฤฑk faaliyetlerinin aฤŸฤฑrlฤฑฤŸฤฑnฤฑn oldukรงa yรผksek olduฤŸu gรถrรผlmektedir. Bu yรผzden istenilen seviyelere ulaลŸฤฑlabilmesi adฤฑna, aracฤฑ kurumlarฤฑn, yatฤฑrฤฑm danฤฑลŸmanlฤฑฤŸฤฑ, portfรถy yรถneticiliฤŸi ve kurumsal finansman gibi sektรถrรผn rekabetรงiliฤŸini ve seviyesini yรผkseltecek alanlara daha fazla ilgi gรถstermeleri ve faaliyetlerini รงeลŸitlendirmeleri gerektiฤŸi aรงฤฑktฤฑr. ร–zellikle, halka arz arayฤฑลŸฤฑnda olan ลŸirketlerin doฤŸru bir ลŸekilde yรถnlendirilmeye ve bilgi sahibi olmaya ihtiyaรง duyduklarฤฑnฤฑ gรถzlemliyoruz. Aracฤฑ kurumlarฤฑn bu ลŸirketlerle yakฤฑn temas halinde olmasฤฑ ve sรผreรงlerine katkฤฑ saฤŸlamalarฤฑ reel sektรถrรผn ve piyasamฤฑzฤฑn geleceฤŸi iรงin รงok deฤŸerli olacaktฤฑr.โ€

Yetkisiz kiลŸi ve kurumlara yakฤฑn takip

Yatฤฑrฤฑmcฤฑ profili, sermaye piyasalarฤฑnฤฑn saฤŸlฤฑฤŸฤฑ, artan yatฤฑrฤฑmcฤฑ ilgisinin devamlฤฑlฤฑฤŸฤฑnฤฑn sektรถr iรงin รถnemli olduฤŸunu kaydeden TaลŸkesenlioฤŸlu, โ€œร–zellikle son dรถnemde pay piyasalarฤฑnda iลŸlem yapmaya baลŸlayan yeni yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn bilgiyi doฤŸru kaynaktan almalarฤฑ onlarฤฑn sermaye piyasalarฤฑnฤฑn uzun vadeli bir parรงasฤฑ olmalarฤฑnฤฑ saฤŸlayacaktฤฑr. Bu nedenle SPK olarak baลŸta sosyal medya olmak รผzere, yetkisiz kiลŸi ve kurumlarฤฑn, yatฤฑrฤฑm kararlarฤฑ iรงin รงok bรผyรผk bir risk oluลŸturduฤŸunu ve yanlฤฑลŸ yรถnlendirmelerden dolayฤฑ para ve hapis cezasฤฑna varan suรงlara ortak olabileceklerini, aracฤฑ kurumlarฤฑn da yardฤฑmฤฑyla yatฤฑrฤฑmcฤฑlara aktarmaya รงalฤฑลŸฤฑyoruzโ€ diye konuลŸtu.

Dr. Alp Keler: Etkin faaliyetlerimizle sektรถre รถncรผlรผk ettik

OlaฤŸanรผstรผ Genel Kurul toplantฤฑsฤฑ รถncesi konuลŸan TSPB BaลŸkanฤฑ Dr. Alp Keler, CFA rekorlarฤฑn kฤฑrฤฑldฤฑฤŸฤฑ bir dรถnemde Birlik olarak รถnemli รงalฤฑลŸmalara imza atmanฤฑn onuru ve mutluluฤŸunu yaลŸadฤฑฤŸฤฑnฤฑ belirtti. Keler, โ€œBirlik olarak Tรผrkiye sermaye piyasalarฤฑnฤฑn derinleลŸmesinin ลŸirketlere, yatฤฑrฤฑmcฤฑlara ve รผlkemizin sรผrdรผrรผlebilir bรผyรผmesine รงok yรถnlรผ katkฤฑ saฤŸlayacaฤŸฤฑnฤฑ ve bunu gerรงekleลŸtirmenin yolunun yatฤฑrฤฑmcฤฑ sayฤฑsฤฑnฤฑn artmasฤฑ ile mรผmkรผn olabileceฤŸini her fฤฑrsatta dile getirdikโ€ diye konuลŸtu.

Gรถrev sรผresince TSPB olarak yapฤฑlan รงalฤฑลŸmalarฤฑ deฤŸerlendiren TSPB BaลŸkanฤฑ Alp Keler, โ€œTรผrkiyeโ€™de yatฤฑrฤฑm iklimini gรผรงlendirmek, etkin sermaye piyasasฤฑ kรผltรผrรผ oluลŸturmak amacฤฑyla Birlik olarak eฤŸitimden iletiลŸime, yayฤฑn ve raporlardan vizyon toplantฤฑlarฤฑna, kongreden Tรผrkiyeโ€™nin ฤฐlk Sermaye Piyasasฤฑ Hackathonu Serathon-inโ€™e kadar รงok yรถnlรผ ve yenilikรงi faaliyetlere imza attฤฑk. Bu faaliyetlerimizle sektรถre รถncรผlรผk ettikโ€ diye konuลŸtu.

Kurumsal yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn portfรถy bรผyรผklรผฤŸรผ ikiye katlandฤฑ

โ€œFaizlerin dรผลŸmesi nedeniyle alternatif getiri arayฤฑลŸฤฑnฤฑn yanฤฑnda, sermaye piyasalarฤฑnda artan dijital olanaklar ve hรผkรผmetin sermaye piyasalarฤฑnฤฑ destekleyen yaklaลŸฤฑmฤฑnฤฑn etkisiyle son iki yฤฑlda gerek fon endรผstrimiz gerekse yatฤฑrฤฑmcฤฑ sayฤฑlarฤฑ anlamฤฑnda tarihi rekor bรผyรผmeler yaลŸadฤฑk. 2018 yฤฑlฤฑ sonunda 193 milyar TL olan emeklilik, yatฤฑrฤฑm fonlarฤฑ, yatฤฑrฤฑm ortaklฤฑklarฤฑ ve bireysel portfรถy yรถnetimi ile birlikte kurumsal yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn portfรถyรผ ikiye katlanarak (yรผzde 109) Temmuz ayฤฑ sonunda 404 milyar liraya ulaลŸtฤฑ.โ€

Hisse senedi tarafฤฑnda yatฤฑrฤฑmcฤฑ sayฤฑsฤฑnda da tarihi rekorlarฤฑn kฤฑrฤฑldฤฑฤŸฤฑna dikkat รงeken Dr. Alp Keler, CFA, โ€œ2018 yฤฑlฤฑ Haziran ayฤฑnda 337 bin olan hisse senedi piyasasฤฑnda aktif iลŸlem yapan yerli yatฤฑrฤฑmcฤฑ sayฤฑsฤฑ, 583 bin artarak bu yฤฑlฤฑn Haziran ayฤฑ sonunda 920 bine ulaลŸtฤฑ. Son bir yฤฑlda ise aktif yatฤฑrฤฑmcฤฑ sayฤฑsฤฑ 450 bin arttฤฑ. รœlkemizin Borsa tarihi boyunca saฤŸlanan aktif yatฤฑrฤฑmcฤฑ sayฤฑsฤฑnฤฑn 2 katฤฑna yakฤฑn aktif yatฤฑrฤฑmcฤฑnฤฑn son iki yฤฑlda hisse senedi piyasasฤฑna geldiฤŸini gรถrรผyoruz. Bakiyeli yatฤฑrฤฑmcฤฑ sayฤฑsฤฑ รผzerinden baktฤฑฤŸฤฑmฤฑzda ise uzun yฤฑllar 1 milyon kiลŸi bandฤฑnda yer alan yatฤฑrฤฑmcฤฑ sayฤฑsฤฑnฤฑn bu yฤฑlฤฑn Temmuz ayฤฑ sonunda 1 milyon 617 bini aลŸtฤฑฤŸฤฑnฤฑ gรถrรผyoruz. Her iki kategoride de yatฤฑrฤฑmcฤฑ sayฤฑlarฤฑndaki artฤฑลŸฤฑn tarihi rekor olduฤŸunun altฤฑnฤฑ รงizmek isterimโ€ dedi.

Yatฤฑrฤฑm fonlarฤฑnฤฑn portfรถy bรผyรผklรผฤŸรผ yรผzde 194 bรผyรผdรผ

2018 yฤฑlฤฑ sonunda 57 milyar TL olan yatฤฑrฤฑm fonlarฤฑnฤฑn portfรถy bรผyรผklรผฤŸรผnรผn bir buรงuk yฤฑlda yaklaลŸฤฑk รผรง katฤฑna (yรผzde 194) รงฤฑktฤฑฤŸฤฑnฤฑn altฤฑnฤฑ รงizen Dr. Alp Keler, CFA, yatฤฑrฤฑm fonlarฤฑnฤฑn portfรถy bรผyรผklรผฤŸรผnรผn bu yฤฑlฤฑn Temmuz ayฤฑ sonunda 167 milyar liraya yรผkseldiฤŸini kaydetti.

Aynฤฑ dรถnemde devlet katkฤฑsฤฑ ve otomatik katฤฑlฤฑm sisteminin devreye girmesiyle emeklilik yatฤฑrฤฑm fonlarฤฑnฤฑn ise yรผzde 63 bรผyรผyerek Temmuz ayฤฑ sonunda 152 milyar liraya ulaลŸtฤฑฤŸฤฑnฤฑ belirten Dr. Alp Keler, CFA, โ€œBu dรถnemde bireysel portfรถy yรถnetim ise yรผzde 56 bรผyรผyerek 35 milyar TLโ€™ye รงฤฑktฤฑ. Aynฤฑ dรถnemde yatฤฑrฤฑm ortaklฤฑklarฤฑ ise yรผzde 140 bรผyรผyerek 49 milyar TLโ€™ye ulaลŸtฤฑโ€ dedi.

Halka aรงฤฑk ลŸirketlerin piyasa deฤŸeri yรผzde 76 arttฤฑ

โ€œHisse senedi tarafฤฑna baktฤฑฤŸฤฑmฤฑzda halka aรงฤฑk ลŸirketlerimizin 2018 yฤฑlฤฑ sonunda 795 milyar TL olan piyasa deฤŸerinin yรผzde 76 artarak bu yฤฑl aฤŸustos sonu itibariyle 1.4 trilyon liraya รงฤฑktฤฑฤŸฤฑnฤฑ gรถrรผyoruz. 2018 yฤฑlฤฑ sonunda 72 milyar TL olan รถzel sektรถr borรงlanma araรงlarฤฑnฤฑn piyasa deฤŸeri ise yรผzde 53 bรผyรผmeyle 110 milyar TLโ€™ye รงฤฑktฤฑโ€ diye konuลŸtu.

Sermaye Piyasalarฤฑ Altฤฑn BoฤŸa ร–dรผlleri sahiplerini buldu

Bu yฤฑl beลŸincisi yapฤฑlan sermaye piyasalarฤฑ รถdรผllerinde 8 kategoride 42 รถdรผl sahiplerini buldu. Sermaye piyasasฤฑna hizmet onur รถdรผllerinin ilki, 8 Ekim 2018โ€™de hayatฤฑnฤฑ kaybeden sermaye piyasalarฤฑna eฤŸitim alanฤฑnda bรผyรผk katkฤฑlarฤฑ olan Dr. YaลŸar Erdinรงโ€™e, ikincisi ise sektรถr duayenlerinden merhum Zeki DรถลŸlรผoฤŸluโ€™na ithaf edildi. Bu kategorinin son รถdรผlรผ ise Borsa ฤฐstanbul Aลžโ€™ye TLREF Tรผrk Lirasฤฑ Gecelik Faiz Oranlarฤฑ uygulamasฤฑ ile verildi.

BeลŸinci TSPB Sermaye Piyasalarฤฑ ร–dรผlleri En Yaratฤฑcฤฑ Sermaye Piyasasฤฑ รถdรผlรผ, Birinci GiriลŸim Sermayesi Yatฤฑrฤฑm Fonu ile Ak Portfรถy Yรถnetim Aลžโ€™nin oldu. Toplumsal DeฤŸer Projesi ร–dรผllerini ise รผรง kurum paylaลŸtฤฑ. QNB Finansbankโ€™ฤฑn Minik Eller Kod Yazฤฑyor Projesi, รœnlรผ Menkul DeฤŸerlerโ€™in Kadฤฑn GiriลŸimciler Akademisi ve Garanti Yatฤฑrฤฑm Menkul Kฤฑymetlerin Tohum Otizm Vakfฤฑ ฤฐลŸ BirliฤŸi ile yรผrรผttรผฤŸรผ Tohum Otizm Projesi, Toplumsal DeฤŸer Projesi รถdรผllerine layฤฑk gรถrรผldรผ.

Sermaye piyasasฤฑ basฤฑn รถdรผlleri verildi

TSPB รผyeleri tarafฤฑndan her yฤฑl geรงilen basฤฑn รถdรผlleri de sahiplerini buldu. Bu yฤฑlฤฑn Sermaye Piyasasฤฑ Yazarฤฑ ร–dรผlรผ Gรถkhan ลženโ€™e, Sermaye Piyasasฤฑ Haber ร–dรผlรผ Rahim Akโ€™a ve Sermaye Piyasasฤฑ TV Programฤฑ ร–dรผlรผ ise Bloomberg HTโ€™de yayฤฑnlanan Kรผresel Piyasalar programฤฑna verildi.

SERMAYE PฤฐYASASINA HฤฐZMET ONUR ร–DรœLLERฤฐ

  • Sermaye Piyasasฤฑna Hizmet Onur ร–dรผlรผ-2019 โ€“ Dr. YaลŸar Erdinรง
  • Sermaye Piyasasฤฑna Hizmet Onur ร–dรผlรผ-2019 โ€“ Zeki DรถลŸlรผoฤŸlu
  • Sermaye Piyasasฤฑna Hizmet ร–zel ร–dรผlรผ-2019 โ€“ Borsa ฤฐstanbul A.ลž. – TLREF Tรผrk Lirasฤฑ Gecelik Referans Faiz Oranฤฑ

SERMAYE PฤฐYASASI BASIN ร–DรœLLERฤฐ

  • Sermaye Piyasasฤฑ Yazarฤฑ ร–dรผlรผ-2019 โ€“ Gรถkhan ลžen
  • Sermaye Piyasasฤฑ Haberi ร–dรผlรผ-2019 โ€“ Rahim Ak
  • Sermaye Piyasasฤฑ TV Programฤฑ ร–dรผlรผ-2019 – KรœRESEL PฤฐYASALAR โ€“ BLOOMBERG HT โ€“ BarฤฑลŸ Esen

ร–ZEL ร–DรœLLER

  • En Yaratฤฑcฤฑ Sermaye Piyasasฤฑ Projesi-2019 -Birinci GiriลŸim Sermayesi Yatฤฑrฤฑm Fonu Ak Portfรถy Yรถnetim A.ลž.
  • Toplumsal DeฤŸer Projesi ร–dรผlรผ-2019 – Minik Eller Kod Yazฤฑyor – QNB Finansbank A.ลž.
  • Toplumsal DeฤŸer Projesi ร–dรผlรผ-2019 – Kadฤฑn GiriลŸimciler Akademisi โ€“ รœnlรผ Menkul DeฤŸerler A.ลž.
  • Toplumsal DeฤŸer Projesi ร–dรผlรผ-2019 – Tohum Otizm Vakfฤฑ ฤฐลŸ BirliฤŸi โ€“ Garanti Yatฤฑrฤฑm Menkul Kฤฑymetler A.ลž.

ARACILIK KATEGORฤฐSฤฐ

  • Borsa ฤฐstanbul Pay Piyasasฤฑ ฤฐลŸlem Hacmi Lideri-2019 โ€“ Yapฤฑ Kredi Yatฤฑrฤฑm Menkul DeฤŸerler A.ลž
  • Borsa ฤฐstanbul Pay Piyasasฤฑ Pazar Payฤฑ ArtฤฑลŸ Lideri-2019 โ€“ ฤฐnfo Yatฤฑrฤฑm Menkul DeฤŸerler A.ลž
  • Borsa ฤฐstanbul Borรงlanma Araรงlarฤฑ Piyasasฤฑ ฤฐลŸlem Hacmi Lideri-2019 – HSBC Bank A.ลž.
  • Borsa ฤฐstanbul Borรงlanma Araรงlarฤฑ Piyasasฤฑ Pazar Payฤฑ ArtฤฑลŸ Lideri-2019 -HSBC Bank A.ลž.
  • Borsa ฤฐstanbul Repo-Ters Repo Piyasasฤฑ – ฤฐลŸlem Hacmi Lideri-2019 – Tรผrkiye Halk Bankasฤฑ A.ลž.
  • Borsa ฤฐstanbul Repo-Ters Repo Piyasasฤฑ -Pazar Payฤฑ ArtฤฑลŸ Lideri-2019 -Tรผrkiye Halk Bankasฤฑ A.ลž.
  • Borsa ฤฐstanbul Vadeli ฤฐลŸlem ve Opsiyon Piyasasฤฑ ฤฐลŸlem Hacmi Lideri-2019 -Yapฤฑ Kredi Yatฤฑrฤฑm Menkul DeฤŸerler A.ลž.
  • Borsa ฤฐstanbul Vadeli ฤฐลŸlem ve Opsiyon Piyasasฤฑ Pazar Payฤฑ ArtฤฑลŸ Lideri-2019 – ฤฐnfo Yatฤฑrฤฑm Menkul DeฤŸerler A.ลž.
  • Kaldฤฑraรงlฤฑ ฤฐลŸlemler ฤฐลŸlem Hacmi Lideri-2019 – Ak Yatฤฑrฤฑm Menkul DeฤŸerler A.ลž.
  • Kaldฤฑraรงlฤฑ ฤฐลŸlemler Pazar Payฤฑ ArtฤฑลŸ Lideri โ€“ 2019 – ฤฐnfo Yatฤฑrฤฑm Menkul DeฤŸerler A.ลž

KURUMSAL FฤฐNANSMAN ฤฐลžLEMLERฤฐ KATEGORฤฐSฤฐ

  • Pay ฤฐhracฤฑna Aracฤฑlฤฑk Lideri-2019 – Gedik Yatฤฑrฤฑm Menkul DeฤŸerler A.ลž
  • ร–zel Sektรถr Borรงlanma Aracฤฑ ฤฐhracฤฑna Aracฤฑlฤฑk Lideri-2019 – Deniz Yatฤฑrฤฑm Menkul Kฤฑymetler A.ลž.
  • Kira Sertifikasฤฑ ฤฐhracฤฑna Aracฤฑlฤฑk Lideri-2019 – Oyak Yatฤฑrฤฑm Menkul DeฤŸerler A.ลž.
  • Satฤฑn Alma ve BirleลŸme ฤฐลŸlemleri Lideri-2019 – รœnlรผ Menkul DeฤŸerler A.ลž.
  • Finansman SaฤŸlanmasฤฑna Aracฤฑlฤฑk ฤฐลŸlemleri Lideri-2019 – ICBC Turkey Yatฤฑrฤฑm Menkul DeฤŸerler A.ลž.

PORTFร–Y Yร–NETฤฐM KATEGORฤฐSฤฐ

  • Yatฤฑrฤฑm Fonlarฤฑ Portfรถy BรผyรผklรผฤŸรผ Lideri-2019 -ฤฐลŸ Portfรถy Yรถnetimi A.ลž.
  • Yatฤฑrฤฑm Fonlarฤฑ Pazar Payฤฑ ArtฤฑลŸ Lideri-2019 – Ziraat Portfรถy Yรถnetimi A.ลž.
  • Emeklilik Yatฤฑrฤฑm Fonlarฤฑ Portfรถy BรผyรผklรผฤŸรผ Lideri-2019 – Ziraat Portfรถy Yรถnetimi A.ลž.
  • Emeklilik Yatฤฑrฤฑm Fonlarฤฑ Pazar Payฤฑ ArtฤฑลŸ Lideri-2019 – Ziraat Portfรถy Yรถnetimi A.ลž.
  • Bireysel Portfรถy Yรถnetimi BรผyรผklรผฤŸรผ Lideri-2019 – Ziraat Portfรถy Yรถnetimi A.ลž.
  • Bireysel Portfรถy Yรถnetimi Pazar Payฤฑ ArtฤฑลŸ Lideri-2019 – Azimut Portfรถy Yรถnetimi A.ลž.
  • Yatฤฑrฤฑm Fonlarฤฑ Getiri Lideri-2019 -Tacirler Portfรถy Yรถnetimi A.ลž. -Tacirler Portfรถy DeฤŸiลŸken Fon
  • Emeklilik Yatฤฑrฤฑm Fonlarฤฑ Getiri Lideri-2019 -Yapฤฑ Kredi Portfรถy Yรถnetimi A.ลž.
  • Allianz YaลŸam ve Emeklilik A.ลž. – Karma Emeklilik Yatฤฑrฤฑm Fonu

SAKLAMA KATEGORฤฐSฤฐ

  • Yerli Yatฤฑrฤฑmcฤฑ Saklama Bakiyesi Lideri-2019 – Tรผrkiye Halk Bankasฤฑ A.ลž.
  • Yabancฤฑ Yatฤฑrฤฑmcฤฑ Saklama Bakiyesi Lideri-2019 – Citibank A.ลž.
  • Saklama Faaliyeti Pazar Payฤฑ ArtฤฑลŸ Lideri-2019 – Anadolubank A.ลž.

YATIRIM ORTAKLIฤžI KATEGORฤฐSฤฐ

  • MKYO Piyasa DeฤŸeri Lideri-2019 – ฤฐลŸ Yatฤฑrฤฑm OrtaklฤฑฤŸฤฑ A.ลž.
  • MKYO Net Aktif DeฤŸeri ArtฤฑลŸ Lideri-2019 -Metro Yatฤฑrฤฑm OrtaklฤฑฤŸฤฑ A.ลž.
  • GYO Piyasa DeฤŸeri Lideri-2019 -Emlak Konut Gayrimenkul Yatฤฑrฤฑm OrtaklฤฑฤŸฤฑ A.ลž.
  • GYO Gayrimenkul Yatฤฑrฤฑmฤฑ ArtฤฑลŸ Lideri-2019 -ร–zak Gayrimenkul Yatฤฑrฤฑm OrtaklฤฑฤŸฤฑ A.ลž.
  • GSYO Piyasa DeฤŸeri Lideri-2019 -Gรถzde GiriลŸim Sermayesi Yatฤฑrฤฑm OrtaklฤฑฤŸฤฑ A.ลž.
  • GSYO GiriลŸim Sermayesi Yatฤฑrฤฑmฤฑ ArtฤฑลŸ Lideri-2019 -Gรถzde GiriลŸim Sermayesi Yatฤฑrฤฑm OrtaklฤฑฤŸฤฑ A.ลž.

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.612146.62680.11%
EURO 53.123853.16150.14%
JAPON YENฤฐ 3.4623.4720.06%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 57.588557.6280.22%
STERLฤฐN 61.563261.64010.04%
ร‡ฤฐN YUANI 6.85156.85490.08%
RUS RUBLESฤฐ 0.58810.5898-3.95%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

AdSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
ALTIN/ONS ($)4072.101.12%
SPOT ALTIN GRAM (TL)6094.941.09%
GRAM ALTIN SERBEST P.6142.011.65%
SPOT GรœMรœลž GRAM (TL)87.881.4%
KรœLร‡E ALTIN (DOLAR)131200.001.39%
HAS ALTIN GRAM (TL)6064.461.09%
SPOT ALTIN KG (TL)130096.000.99%
CUMHURฤฐYET ALTINI (TL)41253.001.47%
GรœMรœลž/ONS ($)58.751.45%

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 59638.65 0.2065%
Ethereum 1574.10 0.4855%
Tether USDt 1.00 0.0196%
BNB 565.67 1.8038%
Solana 72.74 9.255%
USDC 1.00 0.0131%
XRP 1.05 1.0648%
Dogecoin 0.08 2.4754%
Toncoin 1.56 -0.0433%
Cardano 0.15 4.6672%
Shiba Inu 0.00 0.7688%
Avalanche 6.39 3.8407%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam