Borsa ฤฐstanbul’da BIST 100 endeksi, gรผnรผ yรผzde 0,47 deฤer kaybฤฑyla 102.589,71 puandan tamamladฤฑ.
BIST 100 endeksi, รถnceki kapanฤฑลa gรถre 482,09 puan azalฤฑrken, toplam iลlem hacmi 7,8 milyar lira olarak gerรงekleลti. Bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 1,21, holding endeksi yรผzde 0,21 deฤer kaybetti. Sektรถr endeksleri arasฤฑnda en fazla kazandฤฑran yรผzde 2,22 ile spor, en รงok gerileyen ise yรผzde 3,96 ile ulaลtฤฑrma oldu.
BIST 100 endeksi, Avrupa pay piyasalarฤฑndaki deฤer kayฤฑplarฤฑna paralel satฤฑcฤฑlฤฑ bir seyir izledi.
Analistler, piyasalarฤฑn ABD, Japonya ve ฤฐngiltere merkez bankalarฤฑnฤฑn faiz kararlarฤฑna odaklandฤฑฤฤฑnฤฑ belirterek, faiz kararlarฤฑnฤฑn yanฤฑ sฤฑra sรถzle yรถnlendirmenin de pay piyasalarฤฑnฤฑn yรถnรผ รผzerinde etkili olacaฤฤฑnฤฑ vurguladฤฑ.
Yarฤฑn yurt iรงinde, konut fiyat endeksi, yurt dฤฑลฤฑnda ise Almanya’da ZEW endeksleri ve ABD’de sanayi รผretim verilerinin takip edileceฤini bildiren analistler, teknik aรงฤฑdan BIST 100 endeksinde 102.500’รผn รถnemli destek konumunda olduฤunu, 103.400 puanฤฑn yukarฤฑ yรถnlรผ kฤฑrฤฑlmasฤฑ halinde 105.000’in ise direnรง olarak gรผndeme gelebileceฤini kaydetti.







