JP Morgan, Tรผrkiye’de eylรผl ayฤฑ enflasyon verisinin beklentiler paralelinde yรผzde 11,2’ye yรผkseldiฤini belirterek ekim ayฤฑ iรงin enflasyonun yรผzde 11,4 ile zirve yapacaฤฤฑnฤฑ รถngรถrdรผklerini belirtti. JP Morgan yฤฑl sonunda enflasyonun tekrar dรผลerek yรผzde 9,7 olmasฤฑnฤฑ beklediklerini vurguladฤฑ.
JP Morgan TL istikrarlฤฑ kalฤฑrsa 2018’in ilk รงeyreฤinde enflasyonun keskin ลekilde dรผลebileceฤini ifade etti.
TCMB’nin son aylarda kredibilitesini yeniden yapฤฑlandฤฑrmak iรงin temkinli davrandฤฑฤฤฑnฤฑ belirten JP Morgan, Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn bu sรถyleminin deฤiลtirmeyeceฤini beklediklerini ve eฤer enflasyon yukarฤฑ doฤru daha fazla giderse daha fazla parasal sฤฑkฤฑlaลtฤฑrmanฤฑn masada olabileceฤini tahmin ettiklerini bildirdi.
JP Morgan, “Mart’a kadar efektif fon faizinin (EFR) yรผzde 12 olarak sรผreceฤini bekliyoruz, 2018 yฤฑlฤฑnฤฑn ilk iki รงeyreฤinde TCMB’nin EFR’deki 25 baz puanlฤฑk dรผลรผลรผ saฤlamak iรงin likiditeyi hafifletmesini bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.







