Aile ve Sosyal Politikalar Bakanฤฑ Fatma Betรผl Sayan Kaya, Hollanda’nฤฑn “istenmeyen kiลi” kararฤฑ nedeniyle Schengen anlaลmasฤฑna dahil diฤer Avrupa Birliฤi (AB) รผlkelerine de giremeyecek.
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanฤฑ Fatma Betรผl Sayan Kaya’nฤฑn Hollanda tarafฤฑndan “istenmeyen kiลi” ilan edilerek sฤฑnฤฑr dฤฑลฤฑ etmesi, NATO mรผttefiki bir รผlke iรงin aฤฤฑr bir karar olarak deฤerlendiriliyor.
YENฤฐDEN GELฤฐRSE HAPฤฐS CEZASI
Bakan Kaya, Hollanda’nฤฑn “istenmeyen kiลi” kararฤฑ nedeniyle Schengen anlaลmasฤฑna dahil diฤer Avrupa Birliฤi (AB) รผlkelerine de giremeyecek. Kaya, yeniden Hollanda’ya gelmesi halinde 6 ay hapis cezasฤฑna รงarptฤฑrฤฑlacak ve yeniden sฤฑnฤฑr dฤฑลฤฑ edilecek.
Hollanda, “istenmeyen kiลi” uygulamasฤฑnฤฑ bugรผne kadar genellikle hukuki olarak รผlkede bulunma hakkฤฑ olmayan ve gรผvenliฤi tehdit eden yabancฤฑ suรงlular iรงin iลletiliyor.
Sฤฑnฤฑr dฤฑลฤฑ edilen kiลilerin Hollanda ya da diฤer Schengen รผlkelerine en fazla 10 yฤฑllฤฑk bir sรผre boyunca girmesine izin verilmiyor. Ciddi tehdit oluลturan suรงlular iรงin bu sรผre 10 yฤฑlฤฑn รผzerine รงฤฑkabiliyor.
ฤฐTฤฐRAZ HAKKI VAR
Hollanda Gรผvenlik ve Adalet Bakanฤฑ’nฤฑn, bu cezayฤฑ affederek istenmeyen kiลi uygulamasฤฑna son verme yetkisi bulunuyor. Ayrฤฑca Kaya’nฤฑn Hollanda tarafฤฑndan alฤฑnan bu karara itiraz etme hakkฤฑ da var.







