Türkiye Bankalar Birliği (TBB) yıl başından bu yana yavaşlama eğiliminde olan kredi büyümesinin darbe girişiminin de etkisiyle üçüncü çeyrekte reel bazda durma noktasına gelirken, mevduatta büyüme de yavaşladığını belirtti.
TBB tarafından yayımlanan bankacılık sektörü Temmuz-Eylül dönemi gelişmeleri raporunda toplam kredilerin Eylül sonunda bir yıl öncesine kıyasla yüzde 9 arttığı, ancak sabit fiyatlarla artışın yüzde 1’de kaldığını belirtildi.
Toplam kredilerin yüzde 27’sini oluşturan bireysel kredilerde büyüme Eylül itibariyle yüzde 7’de kalırken, kurumsal kredilerdeki büyüme yüzde 11.3 oldu.
Takipteki alacakların toplam kredilere oranı bir yıl öncesine kıyasla 0.4 yüzde puan artarak yüzde 3.4’e yükselirken, kurumsal kredilerde bu oran yüzde 2.9, bireyselde kredi kartlarının etkisiyle yüzde 4.5 oldu.
Bankacılık sektöründe mevduat geçen yıla kıyasla yüzde 6 artarken, sabit fiyatlarla yüzde 2 oranında azaldı.
Kredilerin mevduata oranı ise 3 puan artarak yüzde 121’e çıktı.







