Borsa kayฤฑplarฤฑnฤฑ seans sonuna doฤru geri aldฤฑ. 2. seansta 74.042 puana kadar gerileyen endeks gรผnรผ yรผzde 0.02โlik sฤฑnฤฑrlฤฑ yรผkseliลle kapattฤฑ. BIST 100 BIST-100 endeksi gรผn iรงinde en dรผลรผk 74,042 puana kadar gerilerken, seansฤฑn kapanฤฑลฤฑna bir saat kala yรถnรผnรผ tekrar yukarฤฑ รงevirdi ve en yรผksek 74,839.94 puana yรผkseldi.ฤ
Endeks kapanฤฑลฤฑ 13.33 puanlฤฑk artฤฑลla 74,645.73 puandan yaptฤฑ. Toplam iลlem hacmi ise 2,8 milyar lira olurken bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 0,25 dรผลtรผ holding endeksi ise yรผzde 0,61 yรผkseldi.
Uzmanlar TL’deki deฤer kaybฤฑ ve tahvil faizlerindeki yรผkseliล ile gรผn iรงinde zayฤฑf seyir izleyen Borsa ฤฐstanbulฤ’un, ABD Merkez Bankasฤฑ’ndan bir yetkilinin aรงฤฑklamalarฤฑ ve ABD’de konut satฤฑลlarฤฑ verisinin beklentilerin altฤฑnda kalmasฤฑyla, kapanฤฑลa doฤru kayฤฑplarฤฑnฤฑ sildiฤini belirtiyor.
Dolar/TL bugรผn sekiz ayฤฑn en yรผksek seviyesine ulaลฤฑrken, 10 yฤฑllฤฑk gรถsterge tahvil faizi 5 aylฤฑk aranฤฑn ardฤฑndan ilk kez รงift haneye yรผkseldi.
Chicago Fed Baลkanฤฑ Charles Evans, bugรผn yaptฤฑฤฤฑ konuลmalarda ABD ekonomisinin “ลรผpheye yer bฤฑrakmaz ลekilde” sฤฑfฤฑra yakฤฑn faizlerin getirdiฤi desteฤe ihtiyaรง duyduฤunu, ancak faizlerin รงok da uzak olmayan bir gelecekte artmasฤฑ gerekebileceฤini sรถyledi.
BIST’te en รงok iลlem gรถren Garanti Bankasฤฑ yรผzde 0.25, Halkbank yรผzde 1.45, Vakฤฑfbank yรผzde 0.94 ekside, Akbank yรผzde 0.68 artฤฑda kapandฤฑ.
BIST’te bugรผn otomotiv hisselerindeki yรผkseliล รถn plana รงฤฑktฤฑ. Tofaล yรผzde 4.1, Ford Otosan yรผzde 4.12, Doฤuล Otomotiv yรผzde 4.4 primle gรผnรผ tamamladฤฑ.
Hong Kong’daki รงatฤฑลmalar, รin’in potansiyel bรผyรผmesine iliลkin endiลeleri etkilerken ABD ve Avrupa borsalarฤฑ deฤer kaybetti. Wall Street’te endeksler BIST kapanฤฑลฤฑ itibariyle yรผzde 0.5 civarฤฑ kayฤฑptayken, Avrupa borsalarฤฑ ise yรผzde 0.54 ekside.







