Aรงฤฑlฤฑลta BIST 100 endeksi, รถnceki kapanฤฑลa gรถre 150,38 puan azalฤฑลla ve yรผzde 1,85 deฤer kaybederek 7.964,63 puana indi.
Bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 1,96 ve holding endeksi yรผzde 1,75 azalฤฑล kaydetti. Tรผm sektรถr endeksleri gerilerken, en รงok kaybettiren yรผzde 2,73 ile inลaat oldu.
Dรผn, alฤฑcฤฑlฤฑ bir seyir izleyen Borsa ฤฐstanbul’da BIST 100 endeksi, gรผnรผ yรผzde 2,27 deฤer kazancฤฑyla 8.115,01 puandan tamamladฤฑ.
Analistler, kรผresel pay piyasalarฤฑnda, dรผn gece Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesine dรผzenlenen saldฤฑrฤฑnฤฑn ardฤฑndan risk algฤฑsฤฑnฤฑn gรผรงlendiฤini belirterek, ABD Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn (Fed) gelecek dรถnem para politikalarฤฑna iliลkin fiyatlamalarฤฑn da belirsizlikleri artฤฑrdฤฑฤฤฑnฤฑ sรถyledi.
ฤฐsrail’in Gazze’deki el-Ehli Baptist Hastanesini bombalamasฤฑ sonucu 500 kiลi hayatฤฑnฤฑ kaybetti. Saldฤฑrฤฑ, dรผnya genelinde bรผyรผk tepki toplarken, ฤฐsrail-Filistin รงatฤฑลmasฤฑnฤฑn daha geniล alanlara yayฤฑlabileceฤi ve petrol arzฤฑnฤฑ etkileyebileceฤi ihtimali varlฤฑk fiyatlarฤฑ รผzerinde etkili oluyor.
Bununla birlikte dรผn ABD’de aรงฤฑklanan perakende satฤฑลlar beklentilerin รผzerinde gerรงekleลirken, enflasyon endiลeleri de gรผรงlรผ kalmaya devam ediyor.
Artan enflasyon endiลeleri Fed’in gelecek dรถnem atacaฤฤฑ adฤฑmlara yรถnelik fiyatlamalarฤฑ da etkilemeyi sรผrdรผrรผrken, bankanฤฑn yรผzde 93 ihtimalle gelecek ay politika faizini sabit tutacaฤฤฑnฤฑn รถngรถrรผlmesine karลฤฑn, aralฤฑk ve ocaktaki toplantฤฑlarda faiz artฤฑrฤฑm ihtimali gรผรงleniyor.
Analistler, bugรผn yurt iรงinde uluslararasฤฑ yatฤฑrฤฑm pozisyonu, yurt dฤฑลฤฑnda Avro Bรถlgesi’nde enflasyon, ABD’de konut baลlangฤฑรงlarฤฑ, inลaat izinleri ve Fed’in Bej Kitap Raporu ile birlikte ฤฐsrail-Filistin รงatฤฑลmasฤฑna iliลkin haber akฤฑลฤฑnฤฑn takip edileceฤini ifade ederek, teknik aรงฤฑdan BIST 100 endeksinde 7.950 ve 7.820 seviyelerinin destek, 8.200 puanฤฑn direnรง konumunda olduฤunu kaydetti.







