Microsoft hisseleri, teknoloji devinin beklentilerin รผzerinde รผรงรผncรผ รงeyrek kรขr ve gelir aรงฤฑklamasฤฑnฤฑn ardฤฑndan yรผkseliลe geรงti.
Yazฤฑlฤฑm devi, รผรงรผncรผ รงeyrekte hisse baลฤฑna 3,46 dolar dรผzeltilmiล kรขr ve 70,1 milyar dolar gelir aรงฤฑkladฤฑ. FactSet tarafฤฑndan anket yapฤฑlan analistler, hisse baลฤฑna 3,22 dolar kรขr ve 68,4 milyar dolar gelir bekliyordu.
Geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถneminde ลirket, hisse baลฤฑna 2,94 dolar kรขr ve 61,9 milyar dolar gelir bildirmiลti.

รeyrek dรถnem boyunca toplam bulut geliri yฤฑllฤฑk bazda %20 artฤฑลla 42,4 milyar dolara yรผkselirken, ลirketin yakฤฑndan izlenen Azure adฤฑndaki halka aรงฤฑk bulut hizmeti %33 bรผyรผme gรถsterdi. Bu, geรงen รงeyrekteki %31’lik bรผyรผmeye gรถre hฤฑzlanma anlamฤฑna geliyor. Microsoft, yapay zekรข iล yรผklerinin Azureโun bรผyรผmesine 16 yรผzde puan katkฤฑ saฤladฤฑฤฤฑnฤฑ belirtti; bu oran bir รถnceki รงeyrekte 13 yรผzde puandฤฑ.
Microsoft hisselerine bilanรงo dopingi
Kรขr aรงฤฑklamasฤฑnฤฑn ardฤฑndan yรผkselen Microsoft hisseleri, รงarลamba gecesi yapฤฑlan yatฤฑrฤฑmcฤฑ gรถrรผลmesinden sonra daha da arttฤฑ. Perลembe gรผnรผ iลlem gรถren hisseler %8,4 artarak 428,50 dolara ulaลtฤฑ.
Microsoft, รงeyrekte 16,7 milyar dolarlฤฑk sermaye harcamasฤฑ bildirdi. Bu rakam, Wall Street tahminlerinin (16,2 milyar dolar) biraz รผzerindeydi ve geรงen yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemindeki 11 milyar dolardan daha yรผksekti. Veri merkezi harcamalarฤฑnฤฑn azaltฤฑldฤฑฤฤฑna dair bazฤฑ haberlere raฤmen, ลirketin yฤฑl sonu sermaye harcama beklentisi deฤiลmedi.
Geleceฤe dair beklentiler hakkฤฑnda konuลan Microsoft Mali ฤฐลler Mรผdรผrรผ (CFO) Amy Hood, yapay zekรข yatฤฑrฤฑmlarฤฑnฤฑn devam etmesine raฤmen, ลirketin tรผm yฤฑl faaliyet kรขr marjlarฤฑnฤฑn yฤฑllฤฑk bazda hafif artmasฤฑnฤฑ beklediklerini sรถyledi.
Hood ayrฤฑca, dรถrdรผncรผ รงeyrek iรงin Azure gelirinde yaklaลฤฑk %34โlรผk bir bรผyรผme beklediklerini belirterek daha fazla ivme sinyali verdi.
Melius Research analisti Ben Reitzes bir araลtฤฑrma notunda ลunlarฤฑ yazdฤฑ: โAzureโa olan gรผven yeniden saฤlandฤฑฤฤฑ ve yazฤฑlฤฑma gรผmrรผk vergisi konulamayacaฤฤฑ iรงin Microsoftโun bir sรผre daha bundan fayda saฤlamasฤฑnฤฑ bekliyoruz. Ayrฤฑca Microsoftโun mรผลteri odaklฤฑ yapay zekรข arayรผzleri oluลturma becerisinin hafife alฤฑndฤฑฤฤฑna inanฤฑyoruzโ
Reitzes, Microsoft hissesi iรงin โAlโ notu ve 445 dolarlฤฑk hedef fiyat belirtti.
Geรงtiฤimiz hafta yazฤฑlฤฑm ลirketleri SAP ve ServiceNowโun verdiฤi gรผรงlรผ yรถnlendirme ile birlikte Microsoftโun gรถrรผnรผmรผ, ลirketlerin yazฤฑlฤฑm harcamalarฤฑnฤฑ henรผz kฤฑsmadฤฑฤฤฑnฤฑ gรถsteriyor.
Microsoftโun yatฤฑrฤฑmcฤฑ iliลkileri kฤฑdemli direktรถrรผ Kendra Goodenough, รงarลamba gรผnรผ Barronโsโa verdiฤi demeรงte, โMรผลterilere sunduฤumuz hizmetler; bulut ve yapay zekรข yetenekleri genelinde onlarฤฑn iลlerini bรผyรผtmelerine, verimliliklerini artฤฑrmalarฤฑna ve tasarruf saฤlamalarฤฑna yardฤฑmcฤฑ oluyor; bu tรผr hizmetler genellikle mรผลterilerin tam da bu dรถnemlerde aradฤฑฤฤฑ ลeylerdirโ dedi.

Bu gรผรงlรผ sonuรงlar ve hisse fiyatฤฑndaki bรผyรผk artฤฑล, KeyBanc analisti Jackson Aderโฤฑ รถzรผr dilemeye sevk etti.
โYaptฤฑฤฤฑmฤฑz not indirimi ลu anda oldukรงa aptalca gรถrรผnรผyor. Bundan kaรงmamฤฑza gerek yokโ diyen Ader โHer ne kadar รงeyrek sonuรงlarฤฑyla ilgili bir hamle olmadฤฑฤฤฑnฤฑ sรถylesek de, sonuรงta iki hafta รถnce notumuzu dรผลรผrdรผk ve ardฤฑndan ลirket son dรถnemlerin en iyi รงeyreklerinden birini aรงฤฑkladฤฑ.โ ลeklinde konuลtu.
Yine de Ader, hisse iรงin โSektรถr Aฤฤฑrlฤฑฤฤฑโ notunu koruyor ve ลu sรถzleri kaydediyor:
โYapay zekรข yatฤฑrฤฑm geri dรถnรผลรผ hesabฤฑ hรขlรข mantฤฑklฤฑ gelmiyor, gelir tablosundaki maliyetlerin hรขlรข hafife alฤฑndฤฑฤฤฑnฤฑ dรผลรผnรผyoruz ve yazฤฑlฤฑm hisseleri toparlanmasฤฑnda daha iyi fฤฑrsatlar olduฤuna inanฤฑyoruzโฆ Ama bu tarz birkaรง รงeyreฤe daha dayanacak sabrฤฑmฤฑz olmayabilir.โ
Boฤalar ise oldukรงa memnun. Morgan Stanley analisti Keith Weiss, โArtan endiลe ortamฤฑna raฤmen, Microsoft son dรถnemlerin en gรผรงlรผ รงeyreklerinden birini ortaya koyduโ diye yazdฤฑ.
Weiss, hisse iรงin โรstรผn Performansโ notu ve 482 dolarlฤฑk hedef fiyat belirtti.







