Apple Inc., Pazartesi günü yatırım yapılabilir kurumsal tahvil ihracına çıkacağını duyurdu. Şirket, dört parçaya bölünmüş bir borçlanma planlıyor ve en uzun vadeli diliminin 10 yıl olması bekleniyor.
Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, planlanan 10 yıllık tahvilin ilk fiyat görüşmeleri, ABD Hazine tahvillerinin 0,7 puan üzerinde gerçekleşecek. Böylece şirket, yaklaşık iki yıl aradan sonra ilk kez tahvil piyasasına dönüş yapmış olacak.

Bu ihraç, bankacıların toplam 35 ila 40 milyar dolarlık yeni tahvil ihraçlarını beklediği yoğun bir haftaya denk geliyor. Apple gibi büyük teknoloji ve sanayi şirketlerinin, bu yeni satışların önemli bir bölümünü oluşturacağı tahmin ediliyor.
Edinilen bilgiye göre tahvil ihracını Barclays Plc, Bank of America Corp., Goldman Sachs Group Inc. ve JPMorgan Chase & Co. gibi büyük finans kuruluşları yönetecek. Ancak, anlaşmanın ayrıntıları gizli tutuldu.
Apple neden tahvil ihracı yapıyor?

Analistler, şirketin güçlü nakit pozisyonuna rağmen, stratejik sermaye yönetimi ve bilanço yapılandırması amacıyla bu tahvil satışını gerçekleştireceğini belirtiyor. Ayrıca, mevcut faiz ortamını yeniden değerlendiren şirketin, yatırımcı ilgisini de kullanarak avantajlı bir pozisyon elde etmek istediği ifade ediliyor.
Yatırımcıların ilgisinin yüksek olduğu bu tahvillerin, Apple’ın geçmiş derecelendirme verileri ve sermaye yapısı açısından güçlü ve cazip bir yatırım alternatifi olarak öne çıkacağı belirtiliyor.







