Aรงฤฑlฤฑลta BIST 100 endeksi, รถnceki kapanฤฑลa gรถre 8,09 puan ve yรผzde 0,15 deฤer kazanarak 5.437,14 puana yรผkseldi.
Bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 0,51 ve holding endeksi yรผzde 0,12 yรผkseldi. Sektรถr endeksleri arasฤฑnda en fazla kazandฤฑran yรผzde 2,15 ile finansal kiralama faktoring en รงok kaybettiren ise yรผzde 0,13 ile ticaret oldu.
Dรผn dรผลรผล eฤiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, yรผzde 0,67 deฤer kaybederek gรผnรผ 5588,90 puandan tamamladฤฑ.
Kรผresel piyasalar, ABD’de enflasyonun mayฤฑsta yavaลlamasฤฑnฤฑn ardฤฑndan pozitif bir seyir izlerken, ABD Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn (Fed) bugรผn aรงฤฑklayacaฤฤฑ para politikasฤฑ kararlarฤฑ ve Fed Baลkanฤฑ Jerome Powell’ฤฑn toplantฤฑ sonrasฤฑ yapacaฤฤฑ aรงฤฑklamalar yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn odaฤฤฑna yerleลti.
Dรผn ABD’de aรงฤฑklanan verilere gรถre, Tรผketici Fiyat Endeksi (TรFE), mayฤฑsta aylฤฑk bazda yรผzde 0,1, yฤฑllฤฑk bazda ise yรผzde 4 artarak beklentilerinin altฤฑnda kaldฤฑ. Bรถylece yฤฑllฤฑk enflasyon, Mart 2021’den bu yana en dรผลรผk seviyesine geriledi.
Analistler, bugรผn aรงฤฑklanacak para politikasฤฑ karar metni ve Powell’ฤฑn yapacaฤฤฑ sรถzle yรถnlendirmelerin รถnemine dikkati รงekerek, buralardan alฤฑnacak sinyallerin piyasalarฤฑn yรถnรผ รผzerinde etkili olmasฤฑnฤฑn beklendiฤini sรถyledi.
Bugรผn, Fed’in faiz kararฤฑnฤฑn yanฤฑ sฤฑra Avro Bรถlgesi’nde sanayi รผretimi ile ABD’de รretici Fiyat Endeksi (รFE) verilerinin takip edileceฤini aktaran analistler, teknik aรงฤฑdan BIST 100 endeksinde 5.500 ve 5.400 seviyelerinin destek, 5.650 ve 5.700 puanฤฑn direnรง konumunda olduฤunu kaydetti.







