Borsa ฤฐstanbul’da BIST 100 endeksi, yรผzde 8,62 deฤer kaybederek gรผnรผ 4.505,34 puandan tamamladฤฑ ve 22 Mart 2021’den bu yana en sert dรผลรผลรผnรผ gerรงekleลtirdi.
BIST 100 endeksi, รถnceki kapanฤฑลa gรถre 424,84 puan azalฤฑrken, toplam iลlem hacmi 56,4 milyar lira dรผzeyinde belirlendi.
Bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 8,29 ve holding endeksi yรผzde 8,67 deฤer kaybetti. Sektรถr endeksleri arasฤฑnda tek kazandฤฑran yรผzde 2,57 ile taล, toprak, en รงok kaybettiren yรผzde 9,98 ile iletiลim oldu.
BIST 100 endeksindeki kayฤฑplarฤฑn yรผzde 7’yi aลmasฤฑyla Endekse Baฤlฤฑ Devre Kesici Sistemi รงalฤฑลtฤฑ pay piyasasฤฑndaki tรผm sฤฑralarda iลlemlerin geรงici olarak 2. kez durduruldu.
Analistler, Kahramanmaraล merkezli depremler sonrasฤฑ dรผn Borsa ฤฐstanbul’daki satฤฑcฤฑlฤฑ seyrin bugรผn etkisini artฤฑrarak devam ettiฤini bildirdi.
Kรผresel pay piyasalarฤฑnda, ABD Merkez Bankasฤฑ’nฤฑn (Fed) para politikasฤฑna iliลkin artan belirsizliklerle karฤฑลฤฑk bir seyir izlendiฤini belirten analistler, bugรผn gรถzlerin ABD Merkez Bankasฤฑ (Fed) Baลkanฤฑ Jerome Powell’ฤฑn Washington Ekonomi Kulรผbรผ’ndeki mรผnazarada yapacaฤฤฑ konuลmaya รงevrildiฤini sรถyledi.
Yarฤฑn Fed รผyelerinin aรงฤฑklamalarฤฑnฤฑn piyasalarฤฑn odaฤฤฑnda bulunacaฤฤฑnฤฑ belirten analistler, veri gรผndeminde yurt iรงinin sakin olacaฤฤฑnฤฑ, yurt dฤฑลฤฑnda ise Japonya’da dฤฑล ticaret dengesi, ABD’de toptan eลya ve stoklarฤฑnฤฑn takip edileceฤini dile getirdi.
Analistler, teknik aรงฤฑdan BIST 100 endeksinde 4.800 ve 5.000 seviyelerinin direnรง, 4.400 puanฤฑn destek konumunda bulunduฤunu kaydetti.







