JPMorgan Chase stratejisti Marko Kolanovic, ABD ekonomisinde yaลanan dezenflasyon sรผrecinin “geรงici” olabileceฤini belirterek, yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑn Fed kararlarฤฑ ile birlikte hisse senedi piyasasฤฑnda geรงtiฤimiz hafta yaลanan rallide alฤฑnan pozisyonlarฤฑ azaltmalarฤฑ gerektiฤini sรถyledi.
Kolanovic, Fed’in faiz oranlarฤฑnฤฑ bir sรผre iรงin daha yรผksek tutmaya devam emesinin muhtemel olduฤunu belirtirken, temel gรถstergelerde yฤฑl sonuna doฤru yeniden kรถtรผleลebileceฤini vurguladฤฑ.
“Yatฤฑrฤฑmcฤฑlara yaลanan cari gรผรงlenmeyi pozisyon azaltmak iรงin kullanmalarฤฑnฤฑ tavsiye ediyoruz” ifadelerini kullanan Kolanovic, gรผรงlรผ iล gรผcรผ piyasasฤฑnฤฑn “yumuลak iniล” senaryolarฤฑ iรงin bir doz soฤuksu olabileceฤini vurguladฤฑ.







