BIST 100 endeksi, รถnceki kapanฤฑลa gรถre 177,79 puan azalฤฑrken, toplam iลlem hacmi 54,2 milyar lira seviyesinde gerรงekleลti.
Bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 9,32 ve holding endeksi yรผzde 3,83 deฤer kaybetti. Sektรถr endeksleri arasฤฑnda tek kazandฤฑran yรผzde 1,43 ile elektrik, en รงok kaybettiren ise bankacฤฑlฤฑk oldu.
Bu arada, Borsa ฤฐstanbul Aล, Endekse Baฤlฤฑ Devre Kesici Sistemi’nin devreye girmesiyle pay piyasasฤฑndaki tรผm sฤฑralarda iลlemlerin geรงici olarak durdurulduฤunu duyurdu.
Analistler, enflasyonist baskฤฑlar ve resesyon riskinin artmasฤฑ ile geรงen hafta boyunca kรผresel piyasalarda etkili olan negatif seyrin, yeni haftanฤฑn baลlangฤฑcฤฑnda da etkili olduฤunu sรถyledi.
Yarฤฑn yurt iรงinde veri gรผndeminin sakin olduฤunu, yurt dฤฑลฤฑnda ise Japonya’da enflasyon, Almanya’da รFE, ABD’de inลaat izinleri ve konut baลlangฤฑรงlarฤฑnฤฑn รถne รงฤฑkacaฤฤฑnฤฑ aktaran analistler, teknik aรงฤฑdan BIST 100 endeksinde 3.150 puanฤฑn destek, 3.440 ve 3.500 seviyelerinin direnรง konumunda bulunduฤunu kaydetti.







