Dรผn seans sonuna doฤru gelen satฤฑลlarla gรผnรผ sert kayฤฑpla kapatan Borsa ฤฐstanbul’daย endeks bugรผn tepki alฤฑmlarฤฑ ile gรผnรผ az da olsa artฤฑda tamamladฤฑ. Borsa ฤฐstanbul’da BIST 100 endeksi, gรผnรผ yรผzde 0,14 deฤer kazancฤฑyla 2.405,36 puandan tamamladฤฑ.
BIST 100 endeksi, รถnceki kapanฤฑลa gรถre 3,40 puan artarken, toplam iลlem hacmi 36,5 milyar lira seviyesinde gerรงekleลti.
Bankacฤฑlฤฑk endeksi yรผzde 0,14 deฤer kazanฤฑrken, holding endeksi yรผzde 0,07 deฤer kaybetti. Sektรถr endeksleri arasฤฑnda en รงok kazandฤฑran yรผzde 3,31 ile gayrimenkul yatฤฑrฤฑm ortaklฤฑฤฤฑ, en รงok kaybettiren ise yรผzde 2,82 ile iletiลim oldu.
Analistler, kรผresel pay piyasalarฤฑnda merkez bankalarฤฑ yetkililerinin enflasyonla mรผcadeleye iliลkin net mesajlarฤฑ ve gรผรงlenen resesyon endiลeleri nedeniyle yรถn arayฤฑลฤฑnฤฑn sรผrdรผฤรผnรผ ifade etti.
Yarฤฑn veri gรผndeminde yurt iรงinde banka kredileri eฤilim anketi, imalat sanayi Satฤฑnalma Yรถneticileri Endeksi (PMI), yurt dฤฑลฤฑnda ise dรผnya genelinde aรงฤฑklanacak imalat sanayi PMI, Avro Bรถlgesi ve Japonya’da enflasyon, ABD’de inลaat harcamalarฤฑnฤฑn รถne รงฤฑkacaฤฤฑnฤฑ belirten analistler, teknik aรงฤฑdan BIST 100 endeksinde 2.380 ve 2.340 seviyelerinin destek, 2.480 puanฤฑn direnรง konumunda bulunduฤunu kaydetti.







