Ziraat Bankasฤฑ, Ziraat Bank International AG’ye kayyum ya da Alman Kara Para Aklamanฤฑn รnlenmesi Yasasฤฑ’na uyum saฤlamak iรงin temsilci atandฤฑฤฤฑna yรถnelik haberlerin gerรงeฤi yansฤฑtmadฤฑฤฤฑnฤฑ bildirdi.
Ziraat Bankasฤฑ, muhtelif yayฤฑn organlarฤฑnda Almanya’daki iลtirak bankasฤฑ Ziraat Bank International AG hakkฤฑnda รงฤฑkan haberler รผzerine bir aรงฤฑklama yaptฤฑ.
Ziraat Bankasฤฑ’ndan yapฤฑlan aรงฤฑklamada ลรถyle denildi:
“Bankamฤฑzฤฑn Almanya’daki iลtiraki Ziraat Bank International AG’de, Alman Bankacฤฑlฤฑk Dรผzenleme ve Denetleme Kurumu (BaFin) tarafฤฑndan 2021 yฤฑlฤฑnda, 2018 yฤฑlฤฑnda gerรงekleลtirilen denetim sonuรงlarฤฑnฤฑn gรถzden geรงirilmesi maksadฤฑ ile yeni bir denetim gerรงekleลtirilmiลtir. Haziran ayฤฑnda tamamlanan denetimde; sistem altyapฤฑsฤฑ ve bankacฤฑlฤฑk iล sรผreรงlerine iliลkin birtakฤฑm eksikliklerin devam ettiฤi, yazฤฑlฤฑm programฤฑnda da geliลtirme ihtiyacฤฑ bulunduฤu, tespit edilmiลtir.
Denetim neticesinde tespit edilen bulgularฤฑn, รถngรถrรผlen bulgu dรผzeltme takvimi iรงerisinde giderilmesi konusunda BaFin ile mutabฤฑk kalฤฑnmฤฑลtฤฑr. Kurum, denetimlerde tespit edilen bulgularฤฑn mutabฤฑk kalฤฑnan takvim iรงerisinde giderilmesi sรผrecini gรถzlemek ve raporlamakla gรถrevli olarak baฤฤฑmsฤฑz bir denetim firmasฤฑnฤฑ gรถrevlendirmiลtir.
Baฤฤฑmsฤฑz denetim firmasฤฑnฤฑn, iลtirak bankamฤฑzฤฑn faaliyet ve karar alma sรผreรงlerine mรผdahale gรถrev ve yetkisi bulunmamaktadฤฑr. ฤฐลtirakimiz, faaliyetlerine iliลkin tรผm kararlarฤฑnฤฑ, Alman Bankacฤฑlฤฑk Kanunu ve ilgili tรผm dรผzenlemelere uygun bir ลekilde, kendi bรผnyesinde ve tam baฤฤฑmsฤฑz ลekilde almaktadฤฑr. Denetim bulgularฤฑnฤฑn giderilmesi sรผreci de รผzerinde mutabฤฑk kalฤฑnan takvime uygun ลekilde yรผrรผtรผlmektedir. Dolayฤฑsฤฑ ile Bankaya kayyum ya da Alman Kara Para Aklamanฤฑn รnlenmesi Yasasฤฑ’na uyum saฤlamak iรงin temsilci atandฤฑฤฤฑna yรถnelik haberler gerรงeฤi yansฤฑtmamaktadฤฑr. รte yandan Ziraat Bank International AG, gerรงekleลtirilen rutin baฤฤฑmsฤฑz denetimler sonucunda Alman Kara Para Aklamanฤฑn รnlenmesi Yasasฤฑ kapsamฤฑnda herhangi bir yaptฤฑrฤฑm ya da cezaya da maruz kalmamฤฑลtฤฑr.
Ziraat Bank International AG, faaliyetlerini bรผyรผk bir hassasiyet รงerรงevesinde, yasal mevzuata uygun olarak sรผrdรผrmekte ve konuya yรถnelik olarak bankacฤฑlฤฑk sektรถrรผnde artan denetim gerekliliklerinin eksiksiz olarak yerine getirilebilmesini teminen teknolojik alt yapฤฑ yatฤฑrฤฑm รงalฤฑลmalarฤฑna aralฤฑksฤฑz devam etmektedir. “







