Geรงen yฤฑl elde edilen konut kira gelirlerinin 7 bin lirasฤฑ gelir vergisinden istisna tutulacak. ฤฐstisnayฤฑ aลan gelirini beyan etmeyen ya da eksik bildirenin bu hakkฤฑ ortadan kalkฤฑyor. 2022 yฤฑlฤฑ iรงin geรงerli olacak konut istisna tutarฤฑ da 9.500 lira olacak.
Sabah’tan Hazal Ateล’in haberine gรถre, konut ve iลyeri kira geliri elde yaklaลฤฑk 2 milyon kiลi iรงin beyan dรถnemi 1 Mart’ta baลlฤฑyor. Gayrimenkul sahipleri “kira gelir, emlak, deฤer artฤฑล kazancฤฑ, รงevre temizlik vergisi” รถdรผyor.
Geรงen yฤฑl elde edilen kira gelirleri iรงin beyan verilmesi gerekiyor. Geรงen yฤฑl elde edilen konut kira gelirlerinin 7 bin lirasฤฑ gelir vergisinden istisna tutulacak. Bu tutarฤฑ geรงmeyen kira gelirlerinin beyanฤฑ gerekmiyor. ฤฐstisnayฤฑ aลan gelirini beyan etmeyen ya da eksik bildirenin bu hakkฤฑ ortadan kalkฤฑyor.ย 2022 yฤฑlฤฑ iรงin geรงerli olacak konut (mesken) istisna tutarฤฑ da 9.500 lira olacak.







