Tahvil yatฤฑrฤฑmcฤฑlarฤฑ, ABDโde yรผksek kalmaya devam eden enflasyon sonrasฤฑnda maliyet baskฤฑsฤฑnฤฑn devam edeceฤini fiyatlamaya baลladฤฑ. ABD 5 yฤฑllฤฑk ve 30 yฤฑllฤฑk tahvil faizleri arasฤฑndaki fark 2020 ortasฤฑndan bu yana en dรผลรผk seviyeye geriledi.
ABDโde tรผketici enflasyonu Ekim ayฤฑnda bir รถnceki yฤฑlฤฑn aynฤฑ dรถnemine gรถre yรผzde 6,2 artarak 1990 yฤฑlฤฑndan bu yana en hฤฑzlฤฑ yฤฑllฤฑk artฤฑลฤฑ kaydetmesiyle enflasyon gรถstergesi 5 yฤฑllฤฑk baลabaล faiz oranฤฑ da rekor yรผksek seviyeye tฤฑrmandฤฑ.
Bloombergโin verilerine gรถre, Traderlar geรงen haftadan itibaren tahvil piyasasฤฑnda dรผลรผลรผn sรผreceฤine yรถnelik pozisyonlanฤฑyor. Traderlar en az bir en fazla 5 yฤฑllฤฑk tahvillerde kฤฑsa pozisyon almaya baลlarken piyasalar kฤฑsa pozisyonlarฤฑn gelecek haftalarda artฤฑp artmayacaฤฤฑnฤฑ yakฤฑndan takip edeceler.







