Altฤฑn fiyatlarฤฑ, ABDโde iลsizlik verisinin beklenenden gรผรงlรผ gelmesi ve รin’de haftasonu gelen ticaret verilerinin yarattฤฑฤฤฑ olumlu havayla 1.820 dolara doฤru yรผkseldi.
Geรงen haftanฤฑn bรผyรผk bir kฤฑsmฤฑnฤฑ 550 TL civarฤฑnda yatay bir seyirle geรงiren gram altฤฑn, haftanฤฑn ikinci yarฤฑsฤฑnda dolar/TL’nin 9,70 eksenine oturmasฤฑyla kรผresel altฤฑn fiyatlarฤฑndaki yรผkseliลi takip etti.
Gram altฤฑn bu sabah 568 lira ile rekor kฤฑrmasฤฑnฤฑn ardฤฑndan 566 lira civarฤฑnda iลlem gรถrรผyor.
ABD Dolarฤฑ’nฤฑn รถnde gelen para birimleri karลฤฑsฤฑnda deฤer kaybetmesi, uluslararasฤฑ piyasalarda ons altฤฑn fiyatฤฑnฤฑ son 2 ayฤฑn zirvesine รงฤฑkardฤฑ.
Uluslararasฤฑ piyasalarda ons altฤฑn fiyatฤฑ 1.821 dolar/ons ile 7 Eylรผl’den bu yana gรถrรผlen en yรผksek seviyesini test etti.
ลu sฤฑralarda da cuma gรผnรผne gรถre yรผzde 0,05 artฤฑลla 1.817 dolar/ons seviyesinden iลlem gรถrรผyor.
Uzmanlar, Hindistan’ฤฑn fiziki altฤฑn talebindeki toparlanmanฤฑn altฤฑn fiyatฤฑna destek verdiฤini ifade ediyorlar.







