Borsa, halka arzlar, dรถviz, kripto para, hisse รถnerileri

Tฤฑbbi cihaz รผreticileri de eylem yapacak

Kamu alacaklarฤฑyla ilgili kriz ortamฤฑndan bir tรผrlรผ รงฤฑkamayan tฤฑbbi cihaz ve sarf malzemeleri sektรถrรผ, bir yฤฑl aradan sonra aynฤฑ neden ve taleplerle ikinci eylem kararฤฑ aldฤฑ.
Tฤฑbbi cihaz รผreticileri de eylem yapacak Borsatek

Kamu alacaklarฤฑyla ilgili kriz ortamฤฑndan bir tรผrlรผ รงฤฑkamayan tฤฑbbi cihaz ve sarf malzemeleri sektรถrรผ, bir yฤฑl aradan sonra aynฤฑ neden ve taleplerle ikinci eylem kararฤฑ aldฤฑ. Geleneksel eylem kavramฤฑnฤฑn bulunmadฤฑฤŸฤฑ iลŸverenler dรผnyasฤฑnda bir sektรถr ilk kez รผst kuruluลŸlarฤฑnฤฑn koordinasyonunda bir yฤฑl arayla eyleme gidiyor. Sektรถr temsilcileri geรงen yฤฑl da feragat ve รถdenemeyen alacaklar nedeniyle ekim ayฤฑnda Ankaraโ€™ya yรผrรผmรผลŸtรผ.

Eylem iรงin resmi baลŸvuru yapฤฑldฤฑ

Sektรถrรผn รถnde gelen sendika, dernek ve federasyonlarฤฑ 18 AฤŸustos gรผnรผ bir toplantฤฑ yaptฤฑ. Toplantฤฑda รถdemeler konusunda bir sonuรง alฤฑnamazsa bir eylem yapฤฑlmasฤฑ amacฤฑyla eylem komitesi oluลŸturuldu. ฤฐลŸte bu komite ลŸu sฤฑralarda tฤฑbbi cihaz sektรถrรผnรผn haklarฤฑnฤฑ Tรผrkiyeโ€™ye duyurmak iรงin bir eylem hazฤฑrlฤฑฤŸฤฑ yapฤฑyor. Komiteye liderlik eden Tรผm Tฤฑbbi Cihaz รœretici ve Tedarikรงi Dernekleri Federasyonu (TรœMDEF) BaลŸkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Erkin Delikanlฤฑ, hazฤฑrlฤฑklarฤฑnฤฑ sรผrdรผrdรผklerini ve Ankara ValiliฤŸiโ€™ne eylem iรงin resmi baลŸvurularฤฑnฤฑ yaptฤฑklarฤฑnฤฑ aรงฤฑkladฤฑ.

Erkin Delikanlฤฑ, DรœNYAโ€™ya yaptฤฑฤŸฤฑ deฤŸerlendirmede bakan ve รผst dรผzey yรถneticiler tarafฤฑndan รถdemelerin ve vadelerin dรผzene gireceฤŸi yรถnรผnde sรถz verilmesine raฤŸmen, Mart 2020 dรถnemi sonrasฤฑ alacaklarฤฑnฤฑ tahsil edemediklerini sรถyledi. Geรงen zamanda global bรผtรงenin beklendiฤŸi bilgisinin verildiฤŸini, global bรผtรงe imzalandฤฑktan sonra da รถdeme yapฤฑlmadฤฑฤŸฤฑnฤฑ sรถyleyen Delikanlฤฑ, eylem kararฤฑ alฤฑndฤฑฤŸฤฑnฤฑ aรงฤฑkladฤฑ.

โ€˜Bรถyle giderse anahtarlarฤฑ bฤฑrakฤฑp รงฤฑkacaฤŸฤฑzโ€™

Erkin Delikanlฤฑ, salgฤฑn dรถneminde ve sonrasฤฑnda tedarik zincirinin aksamamasฤฑ iรงin ลŸirketlerin azami gayret gรถsterdiklerini ancak mali olarak sรผrdรผrรผlemez bir noktaya gelindiฤŸini belirterek, โ€œร‡ฤฑkฤฑลŸ noktamฤฑz kalmadฤฑ. Muhataplarฤฑmฤฑza saygฤฑmฤฑzฤฑ, sevgimizi bozmadan, zinciri kฤฑrmadan elimizden geleni yapacaฤŸฤฑz ancak bu iลŸ sivil toplum รถrgรผtlerinden รงฤฑktฤฑ. Siyasi olarak bir รงรถzรผm bulunmasฤฑ gerektiฤŸini dรผลŸรผnรผyoruz. Siyasete kendimizi duyurmak iรงin CumhurbaลŸkanฤฑmฤฑza kendimizi duyurmak iรงin eylem kararฤฑ aldฤฑkโ€ dedi. Ankara ValiliฤŸiโ€™ne 16 Eylรผl gรผnรผ iรงin bir eylem iรงin baลŸvurduklarฤฑnฤฑ, salgฤฑn koลŸullarฤฑna uygun ลŸekilde gerรงekleลŸecek eylemle basฤฑn aรงฤฑklamasฤฑ, Hazine ve Maliye BakanlฤฑฤŸฤฑ ile SaฤŸlฤฑk BakanlฤฑฤŸฤฑโ€™na siyah รงelenk bฤฑrakmak gibi alternatifleri deฤŸerlendirdiklerini belirten Delikanlฤฑ, โ€œZaten bรถyle giderse bakanlฤฑklara sadece siyah รงelenk deฤŸil, firmalarฤฑmฤฑzฤฑn anahtarlarฤฑnฤฑ da bฤฑrakacaฤŸฤฑzโ€ diye konuลŸtu. Delikanlฤฑ, izin alma konusunda bir engel gรถrmediklerini, Anayasal bir hakkฤฑ kullanacaklarฤฑnฤฑ da belirtti.

โ€˜Sektรถr muhatap alฤฑnmalฤฑโ€™

SaฤŸlฤฑk Bakanฤฑ Fahrettin Kocaโ€™yฤฑ konuyla ilgilenmemek ve sektรถr ile gรถrรผลŸmemekle eleลŸtiren Erkin Delikanlฤฑ, โ€œลžehir hastanesinde malzeme eksikliฤŸi nedeniyle kalรงa ameliyatฤฑ yapฤฑlamฤฑyor. Bunun farkฤฑna varฤฑlmasฤฑ gerekir. Artฤฑk satฤฑlan cihazlarฤฑn yerine yenisi konulamฤฑyorโ€ diye konuลŸtu.

YerlileลŸme bu ortamda mรผmkรผn deฤŸil

Tฤฑbbi cihaz sektรถrรผne yรถnelik รถdemelerin gecikmesinin Tรผrkiyeโ€™nin yerlileลŸme stratejisine de uygun olmadฤฑฤŸฤฑnฤฑ sรถyleyen TรœMDEF BaลŸkan Yardฤฑmcฤฑsฤฑ Erkin Delikanlฤฑ, โ€œSavunma sanayiinden sonra, ikinci รถnemli yerlileลŸme istenen sektรถr olduฤŸu belirtiliyor. Sayฤฑn CumhurbaลŸkanฤฑnฤฑn โ€˜yerlileลŸmenin รถnรผne engel รงฤฑkaranฤฑ hain sayarฤฑmโ€™ sรถzรผ arลŸivlerde duruyor. Bรถyle bir ortamda nasฤฑl olacak da yerli sanayi kurulacakโ€ diye konuลŸtu.

โ€œFahiลŸ fiyat konusunda sektรถr suรง duyurusunda bulunduโ€

2017 tarihli SayฤฑลŸtay Raporu ile tekrar gรผndeme gelen sektรถrde fahiลŸ fiyatla รผrรผn satฤฑldฤฑฤŸฤฑ iddialarฤฑna yรถnelik olarak ise Erkin Delikanlฤฑ, rapora yansฤฑyan รผrรผnlerden bazฤฑlarฤฑnฤฑn klinik araลŸtฤฑrmalarda kullanฤฑldฤฑฤŸฤฑnฤฑ, bazฤฑlarฤฑnda raporda maddi hatalar olduฤŸunu belirtti. DiฤŸer yandan, salgฤฑn dรถneminde de fahiลŸ fiyat konusunun gรผndeme geldiฤŸini belirten Erkin Delikanlฤฑ, โ€œ68 bin รผrรผn, 14 binden fazla firmadan sรถz ediyoruz. Diyelim ki fฤฑrsatรงฤฑlฤฑk var. Bu konuda biz zaten duyarlฤฑyฤฑz ve mahkemelere biz ลŸikรขyet ettik. Bakanlฤฑk denetlemeli. Bu konuda rahatฤฑzโ€ dedi.

Canlฤฑ Dรถviz Kurlarฤฑ

AdAlฤฑลŸ โ‚บSatฤฑลŸ โ‚บDฤŸลŸ.%
DOLAR 46.753146.87960%
EURO 53.57753.67240.06%
JAPON YENฤฐ 3.4513.465-0.06%
ฤฐSVฤฐร‡RE FRANKI 58.011858.2595-0.02%
STERLฤฐN 62.674462.82460.05%
ร‡ฤฐN YUANI 6.87426.9019-0.05%
RUS RUBLESฤฐ 0.60770.60840.04%

Canlฤฑ Altฤฑn Fiyatlarฤฑ

Canlฤฑ Kripto Paralar

KriptoSonDฤŸลŸ. (%)
Bitcoin 64345.76 2.2692%
Ethereum 1812.26 1.7882%
Tether USDt 1.00 0.0299%
BNB 588.97 0.1066%
Solana 82.53 1.2766%
USDC 1.00 0.0172%
XRP 1.15 0.8047%
Dogecoin 0.08 -0.0353%
Toncoin 1.79 0.7621%
Cardano 0.19 -2.631%
Shiba Inu 0.00 0.6771%
Avalanche 6.98 0.7939%

KรถลŸe Yazarlarฤฑ

Son Eklenen Haberler

Reklam