Yurt içinde öne çıkan bir verinin olmadığı yeni günde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TV kanallarında yapacağı açıklamalar takip edilecek. Yurt dışında ABD’den gelecek enflasyon verileri gündemi oluşturacak.
-Öne Çıkan Başlıklar..
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Kabil Havalimanı konusunda görüşmelerin sürdüğünü söyledi. ABD’de altyapı paketi Senato’da kabul edildi. Dün gece gerçekleştirilen oylamada Demokrat Parti ve Cumhuriyetçi Parti tarafından ortak olarak hazırlanan toplam 1,2 trilyon dolar büyüklüğündeki altyapı paketi 30’a karşı 69 oyla kabul edildi.
Chicago Fed Başkanı Charles Evans, bankanın varlık alımlarını azaltma kararı için birkaç tarım dışı istihdam raporunun daha açıklanmasını beklemek gerektiğini söyledi.
Almanya’da Başbakanı Angela Merkel ve 16 eyalet başkanı ile telekonferans yoluyla bir araya geldiği zirvesi sonrası ülke genelinde 11 Ekim’den itibaren Covid-19 testleri ücretli olacağını ve selden zarar gören bölgelere 30 milyar euro destek ayrıldığını açıkladı.
Goldman Sachs, Amerikan Doları’nda devam eden bir yükseliş için neden görmediğini belirtti.
ABD’de 46 Cumhuriyetçi Senatör borçlanma tavanında Demokratlara yardım etmeme taahhüdü verdi.
-Yurt İçi Gündem..
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu akşam Kanal D ve CNN TÜRK ortak yayınına katılacak. Erdoğan, gündeme dair soruları yanıtlayacak (21.00).
TÜİK, Dış Ticaret Endeksleri ve İnşaat Maliyet Endeksleri verilerini duyuracak (10.00).
-Yurt Dışı Gündem..
Almanya’da tüketici fiyatlarının final verileri izlenecek. Tüketici fiyatları öncü verilerle aylık yüzde 0,9, yıllık yüzde 3,8 artış göstermişti (09.00).
İngiltere 18 yıllık tahvil ihalesi de gündemde bulunuyor.
Yurt dışında günün en önemli verisi ABD’den gelecek tüketici fiyatları olacak. Ülkede tüketici fiyatları Haziran ayında yıllık yüzde 5,4’e kadar yükselmişti. Gıda ve enerji hariç hesaplanan çekirdek tüketici fiyatları artışı ise yüzde 4,5’i bulmuştu (15.30). Analistler Temmuz ayında tüketici fiyatlarının aylık yüzde 0,5, yıllık yüzde 5,3, çekirdek tüketici fiyatlarının aylık yüzde 0,5, yıllık yüzde 4,4 artmasını bekliyorlar.
ABD’nin diğer verileri DoE petrol stokları (17.30) ve Hazine bütçe dengesi (21.00) olacak.
Atlanta Fed Başkanı Raphael Bostic (17.30) ve Kansas City Fed Başkanı Esther George (19.00), günün konuşması beklenen yetkilileri olacak.







