ABD borç batağında: 100 günde bir borcu 1 trilyon dolar artıyor

ABD borç batağında: 100 günde bir borcu 1 trilyon dolar artıyor

ABD Hazine Bakanlığı'nın verilerine göre ABD'nin ulusal borcu yaklaşık her 100 günde bir 1 trilyon dolar artıyor.

A+A-

ABD Hazine Bakanlığı'nın verilerine göre ülke borcu 29 Aralık'ta kısa bir süreliğine 34 trilyon doları aştıktan sonra 4 Ocak'ta kalıcı olarak 34 trilyon doları aştı. Bu hızlanma 15 Eylül 2023'te 33 trilyon dolara, 15 Haziran 2023'te ise 32 trilyon dolara ulaştı. Bundan önce 31 trilyon dolardan 1 trilyon dolara yükseliş yaklaşık sekiz ay sürmüştü.
cnbc'nin haberine göre federal hükümetin işletme giderlerini karşılamak için borç aldığı para miktarı olan ABD borcu, Çarşamba günü itibariyle yaklaşık 34,4 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Bank of America yatırım stratejisti Michael Hartnett, 100 günlük formasyonun 34 trilyon dolardan 35 trilyon dolara geçişle birlikte bozulmadan kalacağına inanıyor.

Moody's, ülkenin mali gücüne ilişkin artan riskler nedeniyle Kasım ayında ABD hükümetine ilişkin not görünümünü durağandan negatife indirmişti.

Kuruluş, daha yüksek faiz oranları bağlamında, hükümet harcamalarını azaltacak veya gelirleri artıracak etkili maliye politikası önlemleri olmadan ABD'nin mali açıklarının büyük kalmaya devam edeceğini ve borç ödenebilirliğini önemli ölçüde zayıflatacağını beklediğini paylaştı.


Etiketler : , ,
İlgili Haberler