ABD ham petrol arzı daralıyor küresel petrol fiyatları yükseliyor

ABD ham petrol arzı daralıyor küresel petrol fiyatları yükseliyor

Petrol fiyatları, bir önceki seansta beklenenden daha zayıf Çin ekonomik büyümesi nedeniyle düştükten sonra, yatırımcıların ABD ham petrol arzında olası bir sıkılaşmayı göz önünde bulundurmasıyla Salı günü yükselişe geçti.

A+A-

Brent ham petrolü 11 sent artışla varil başına 78,61 dolara yükselirken, ABD Batı Teksas Intermediate ham petrolü 15 sent artışla varil başına 74,30 dolara yükseldi. Her iki kontrat da Pazartesi günü %1,5'ten fazla düştü.

Yatırımcılar Salı günü ilerleyen saatlerde ABD ham petrol stokları ve ürün stoklarının geçen hafta muhtemelen düştüğünü göstermesi beklenen endüstri verilerini bekledi.

Bu arada, Enerji Enformasyon İdaresi'nin Pazartesi günü açıkladığı verilere göre, ABD kaya petrolü üretiminin Ağustos ayında günde yaklaşık 9,40 milyon varile (bpd) düşmesi bekleniyor ki bu da Aralık 2022'den bu yana ilk aylık düşüş olacak.

Yine de geçen hafta kapatılan Libya'daki üç sahadan ikisinde üretimin yeniden başlaması küresel arzı artırabilir. Üretim, eski bir maliye bakanının kaçırılmasına karşı düzenlenen protesto nedeniyle durdurulmuştu.

Çin ekonomisine ilişkin endişeler fiyatlar üzerinde baskı yaratıyor. Ülkenin gayri safi yurtiçi hasılası (GSYH) ikinci çeyrekte yıllık bazda %6,3 büyürken, pandemi sonrası toparlanmanın ivme kaybetmesiyle analistlerin %7,3'lük tahminleri aşıldı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler