ABD Hazinesi'ndeki para miktarı zenginlerin elindekinden daha az

ABD Hazinesi'ndeki para miktarı zenginlerin elindekinden daha az

ABD Hazine Bakanlığı'ndaki nakit miktarı, 31 milyarderin servetinden daha düşük bir seviyeye geriledi.

A+A-

ABD Hazine Bakanlığı'ndaki nakit miktarı, Washington'un borç tavanı anlaşması çalışmalarının son dakikaya kadar devam edeceğinin anlaşıldığı bir ortamda tehlikeli şekilde geriliyor.

Son federal verilere göre, 25 Mayıs itibarıyla Hazine'nin sadece 38.8 milyar dolar nakit parası bulunuyor. Bu ayın başında 200 milyar dolardan fazla olan bir miktar, asgari tutar olarak kabul edilen 30 milyar dolar seviyesine yaklaşmış durumda.

Peki bu ne anlama geliyor. Bloomberg Milyarderler İndeksi'nde yer alan 31 milyarderin her biri ayrı ayrı federal hükümetin 38.8 milyar dolarlık nakit parasından daha fazla servete sahip.

Üstelik bu milyarderlerden bazıları, moda devi Bernard Arnault gibi, bu rakamdan çok daha fazla servete sahip. Lüks eşya üreticisi LVMH'nin başkanı olan Arnault'un tahmini net serveti 193 milyar dolar. Tesla'nın milyarder sahibi Elon Musk'ın serveti 185, Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'un net serveti 144 milyar dolar.

ABD Hükümeti'nin nakit toplamından daha fazla servete sahip olan 31 milyarder listesinde, Michael Dell, efsanevi yatırımcı Warren Buffett ve Facebook'un kurucu ortağı Mark Zuckerberg gibi tanınmış isimlerin yanı sıra, Fransız milyarder Francois Pinault ve Chanel'in başkanı Alain Wertheimer gibi daha düşük profilli milyarderler de bulunuyor.

Başkan Joe Biden ve Temsilciler Meclisi Başkanı Kevin McCarthy, borç tavanını 2025 yılının 1 Ocak tarihine kadar askıya almayı öngören bir anlaşmaya vardılar.

Eğer Kongre, 5 Haziran'a kadar borç tavanını yükseltmezse, Hazine Bakanı Janet Yellen, hükümetin tüm ulusal borç yükümlülüklerini tam ve zamanında ödeyemeyeceği konusunda sürekli olarak uyarıda bulunuyor.

İlgili Haberler