ABD ISM endeksi beklentilerin üstünde açıklandı

ABD ISM endeksi beklentilerin üstünde açıklandı

ISM Endeksi 0,7 puanlık artışla 51,9 değerine yükseldi ve piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

A+A-

ABD Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) tarafından açıklanan imalat dışı endeks, nisan ayında aylık bazda 0,7 puanlık artışla 51,9 değerine yükseldi ve piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Mart ayında 51,2 olan endeks, hizmet sektöründeki büyümeye işaret etmektedir. Piyasa analistleri, nisan ayı için 51,8 değerinde bir beklenti içerisindeydi. ISM tarafından yapılan açıklamada, hizmet sektörünün 14 endüstrisinde büyüme kaydedildiği belirtildi.

Üretim endeksi nisanda aylık bazda 3,4 puanlık azalışla 52 değerine düşerken, yeni siparişlere ilişkin endeks 3,9 puan artarak 56,1 seviyesine yükseldi. İstihdam endeksi ise 0,5 puanlık düşüşle 50,8 olarak kaydedildi.

S&P Global ise nisan ayına ilişkin hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) nihai verilerini revize ederek 53,7'den 53,6'ya düşürdü. Mart ayında 52,6 olan hizmet sektörü PMI, nisan ayında düşüş gösterdi.

İmalat ve hizmet sektörlerini kapsayan bileşik PMI ise nisanda 53,5'ten 53,4'e revize edildi. Bileşik PMI, mart ayında 52,3 değerini almıştı.

50'nin üzerindeki ISM ve PMI verileri, sektörlerde genişleme olduğuna işaret ederken, 50'nin altındaki değerler daralma olarak yorumlanıyor.

İlgili Haberler