ABD istihdam verisi sonrası 10 yıllık Hazine tahvili getirisi sert yükseldi

ABD istihdam verisi sonrası 10 yıllık Hazine tahvili getirisi sert yükseldi

ABD'nin tarım dışı istihdam raporunun ardından 10 yıllık Hazine tahvili getirisi güçlü yükseldi.

A+A-

ABD Hazine tahvil getirileri, son istihdam verilerinin ekonomistlerin beklediğinden daha iyi gelmesinin ardından Cuma günü yükseldi.

10 yıllık Hazine tahvilinin getirisi 8 baz puan artışla %4,799 oldu. Cuma günü erken saatlerde %4,887 ile 16 yılın en yüksek seviyesine ulaşmıştı, ancak seansın en yüksek seviyelerinden geriledi. 2 yıllık Hazine tahvilinin getirisi
 6 baz puan yükseldikten sonra en son %5,085'ten işlem gördü.

Tarım dışı istihdam Eylül ayında 336,000 artarken, Dow Jones anketine katılan ekonomistler 170,000 istihdam artışı bekliyordu. İşsizlik oranı %3,8 ile %3,7'lik konsensüs tahmininin biraz üzerinde gerçekleşti.

Ücretler ekonomistlerin tahminlerinden biraz daha az arttı. Ortalama saatlik kazançlar aylık bazda %0,2 ve yıllık bazda %4,2 artarken, ekonomistler aylık bazda %0,3 ve yıllık bazda %4,3 artış bekliyordu.

Ayrıca, Ağustos ve Temmuz ayları tarım dışı istihdam rakamları, daha önce bildirilenden çok daha fazla olarak, toplam 119.000 kişilik bir artışla revize edildi.

Cuma günkü rapor, merkez bankası politika yapıcılarının Fed oranlarının bundan sonra nereye gideceğini değerlendirdiği bir dönemde geldi.

Politika yapıcılardan, işgücü piyasası da dahil olmak üzere ekonomiyi rahatlatmak ve enflasyonu soğutmak için faiz oranlarının daha da yükselmesi gerekip gerekmeyeceği konusunda karışık mesajlar geldi. Bununla birlikte, Fed yetkilileri yaygın olarak faizlerin daha uzun süre yüksek kalmasını bekliyor gibi görünüyor.

BMO Capital Markets ABD faizleri stratejisi başkanı Ian Lyngen bir notta, "Genel olarak, beklenenden daha güçlü bir baskı oldu - ılımlı ücret artışı Fed için iyi bir haber, ancak Kasım ayında artış yapmalarını engelleyecek bir şey değil" diye yazdı ve ekledi: "Bu baskı, 1 Kasım'da çeyrek puanlık bir hamle ihtimalini artırıyor"

İlgili Haberler