ABD tahvil getirileri düşerken altın fiyatlarında dikkat çeken yükseliş

ABD tahvil getirileri düşerken altın fiyatlarında dikkat çeken yükseliş

Altın ve gümüş fiyatları ABD dolar endeksinin sağlam bir şekilde düşmesi ve ABD Hazine getirilerindeki düşüşün etkisiyle keskin bir şekilde yükseldi. Ağustos altını en son 24,60$ artışla 1.983,00$ ve gümüş 0,796$ artışla 24,325$ oldu.

A+A-

Piyasa, Fed'in gelecek haftaki FOMC toplantısına odaklanmaya başladı. Piyasanın çoğunluğu Fed'in faiz oranlarını sıkılaştırma döngüsüne ara vereceğini düşünüyor. Ancak şimdi birçok piyasa gözlemcisi ABD merkez bankasının Kanada Merkez Bankası'nın son hamlelerini takip edeceğini düşünüyor. BOC dört aylık bir aradan sonra bu hafta faiz oranlarını %0,25 oranında artırdı. BOC'nin bu hamlesi "duraklamanın bir pivot olmak zorunda olmadığı gerçeğini ortaya koyuyor. Wall Street Journal'da bugün yayınlanan bir habere göre bu, yeni veriler gelirken artışları yavaşlatmanın bir yolu da olabilir."

Asya ve Avrupa borsaları gece boyunca çoğunlukla zayıfladı. ABD hisse senedi endeksleri gün ortasında yükselişte.

Diğer taraftan, Avro bölgesi birinci çeyrek GSYH'sinin dördüncü çeyreğe göre -%0,1'e revize edildiğini bildirdi. Bu arada dördüncü çeyrek GSYH'si de -%0.1'e revize edildi. Bu da Avro bölgesinin ilk çeyrekte teknik olarak resesyona girdiği anlamına geliyor.

Türk lirasının ABD doları karşısında yeni bir rekor düşük seviyeye ulaşması, liranın zayıflamaya devam etmesi halinde bir noktada olası bir döviz bulaşıcılığına ilişkin bazı endişelere yol açtı.

Bugünün önemli dış piyasalarında ABD dolar endeksi keskin bir düşüş yaşıyor. Nymex ham petrol fiyatları keskin bir düşüşle varil başına 70,00$ civarında işlem görüyor. Bu arada, gösterge niteliğindeki 10 yıllık ABD Hazine bonosu getirisi şu anda %3,73 seviyesinde.

Teknik olarak, Ağustos vadeli altın işlemlerinde boğalar, son dalgalı işlemlerin ortasında genel olarak kısa vadeli teknik avantaja sahip. Boğaların bir sonraki yukarı yönlü fiyat hedefi 2.000,00$'lık sağlam direncin üzerinde bir kapanış gerçekleştirmek. Ayıların bir sonraki kısa vadeli aşağı yönlü fiyat hedefi ise vadeli işlem fiyatlarını Mayıs ayının en düşük seviyesi olan 1.949,60$'daki sağlam teknik desteğin altına çekmek. İlk direnç bu haftanın en yüksek seviyesi olan 1.986,50$'da ve ardından 2.000,00$'da görülüyor. İlk destek 1,970.00$ ve ardından bu haftanın en düşük seviyesi olan 1,953.80$'da görülüyor. 

Temmuz vadeli gümüş fiyatları bugün son dört haftanın en yüksek seviyesine ulaştı. Gümüş boğaları kısa vadede genel teknik avantajı yeniden ele geçirdi. Gümüş boğalarının bir sonraki yukarı yönlü fiyat hedefi, fiyatların 25,00$'daki sağlam teknik direncin üzerinde kapanması. Ayılar için bir sonraki aşağı yönlü fiyat hedefi ise Mayıs ayının en düşük seviyesi olan 22,785$'daki sağlam desteğin altındaki kapanış fiyatları. İlk direnç bugünün en yüksek seviyesi olan 24,46$'da ve ardından 24,75$'da görülüyor. Sonraki destek 24,00$ ve ardından bugünün en düşük seviyesi olan 23,51$'da görülüyor. 

Temmuz N.Y. bakır bugün 195 puan artışla 377,55 sentten kapandı. Fiyatlar bugün seansın en yüksek seviyesine yaklaştı ve dört haftanın en yüksek kapanışını yaptı. Bakır ayıları hala genel olarak kısa vadeli teknik avantaja sahip. Ancak, günlük çubuk grafikte altı haftalık düşüş trendi olumsuzlandı. Bakır boğalarının bir sonraki yukarı yönlü fiyat hedefi, fiyatları 400,00 sentteki sağlam teknik direncin üzerine çıkarmak ve kapatmak. Ayılar için bir sonraki aşağı yönlü fiyat hedefi, fiyatların Mayıs ayının en düşük seviyesi olan 354,50 sentteki sağlam teknik desteğin altında kapanmasıdır. İlk direnç bu haftanın en yüksek seviyesi olan 381,15 sentte ve ardından 385,00 sentte görülüyor. İlk destek bugünün en düşük seviyesi olan 373,45 sentte ve ardından bu haftanın en düşük seviyesi olan 368,60 sentte görülüyor. 

İlgili Haberler