ABD'de tüketici güveni son 2 yılın en yükseğinde

ABD'de tüketici güveni son 2 yılın en yükseğinde

Conference Board, Amerikalı tüketicilerin eğilimlerini ölçen tüketici güven endeksine ilişkin temmuz ayı verilerini açıkladı.

A+A-

ABD'de tüketici güveni, temmuz ayında aylık bazda 6,9 puan artarak 117'ye yükseldi. Bu, Temmuz 2021'den bu yana kaydedilen en yüksek seviye oldu.

Tüketici güven endeksi, Amerikalı tüketicilerin gelecek 6-12 ay için ekonomiye olan güvenini ölçen bir göstergedir. Endeksi oluşturan iki bileşenden biri olan mevcut durum endeksi, temmuz ayında 4,7 puan artarak 160'a çıktı. Diğer bileşen olan beklentiler endeksi ise 8,3 puan artarak 88,3'e yükseldi.

Conference Board Başekonomisti Dana Peterson, tüketici güveninin hem mevcut koşullardaki hem de beklentilerdeki patlamaları yansıtarak bu ay Temmuz 2021'den bu yana en yüksek seviyesine yükseldiğini söyledi.

Peterson, istihdam koşullarına ilişkin daha parlak görüşler üzerine mevcut duruma ilişkin değerlendirmelerin temmuzda yükseldiğini işaret etti ve bunun muhtemelen daha iyi performans göstermeye devam eden iş gücü piyasası hakkındaki iyimser duyguları yansıttığını kaydetti.

Tüketici güveninin artması, ekonominin büyümeye devam edeceği beklentilerini güçlendiriyor. Ancak, enflasyon ve faiz oranlarının artması gibi riskler de bulunuyor.

İlgili Haberler