ABD'den Türkiye'de de bulunan iki şirkete Rus petrolü yaptırımı

ABD'den Türkiye'de de bulunan iki şirkete Rus petrolü yaptırımı

ABD, merkezi Türkiye ve BAE'de olan iki şirkete Rus petrolünü belirlenen tavan fiyatın üzerinde taşıdıkları gerekçesiyle yaptırım uyguladığını açıkladı.

A+A-

ABD Maliye Bakanlığı, merkezi Türkiye ve Birleşik Arap Emirlikleri’nde olan iki şirkete, Rus petrolünü belirlenen tavan fiyatın üzerinde taşıdıkları gerekçesiyle yaptırım uyguladığını açıkladı.

VoA Türkçe'nin haberine göre, ABD Maliye Bakanlığı’na bağlı Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisi’nden yapılan açıklamada (OFAC), iki geminin Tavan Fiyat Koalisyonu hizmetlerini kullanırken Rus petrolünü mutabık kalınan tavan fiyatın üzerinde taşıdığının tespit edildiğini kaydetti.

2022 yılı Aralık ayında yürürlüğe giren tavan fiyat varil başına 60 dolar olarak belirlenmişti.

Açıklamaya göre, SCF Primorye adlı şirket ham petrolü Rusya’daki bir limandan varil başına 75 dolara taşıdı.

Bu şirketin kayıtlı sahibinin merkezi Birleşik Arap Emirlikleri’nde bulunan Lumber Marine SA adlı şirket olduğu belirtiliyor.

Yaptırım listesine alınan bir diğer şirket de YasaGolden Bosphorus. ABD Maliye Bakanlığı’nın açıklamasında bu şirketin de Rus petrolünü varil başına 80 dolar üzerinde taşıdığı belirtiliyor.

Bu şirketin kayıtlı sahibinin merkezi Türkiye’de bulunan Ice Pearl Navigation Corp adlı şirket olduğu ifade ediliyor.

Yaptırım getirilen şirketlerin, Rusya’dan petrolü taşırken merkezi ABD’de bulunan hizmet sağlayıcıları kullandığı kaydediliyor.

Bu haber toplam 746 defa okunmuştur
Etiketler : , ,
İlgili Haberler