AB’den Rusya'ya karşı yeni yaptırım önerisi

AB’den Rusya'ya karşı yeni yaptırım önerisi

AB’nin Rusya’ya ilk yaptırımlarının Ukrayna’daki ayrılıkçıları tanıyanları, bazı Rus bankalarını, Rusya’nın AB piyasalarına erişimini, ayrılıkçılarla ticareti kapsaması bekleniyor.

A+A-

Avrupa Birliği Rusya’nın AB piyasalarına erişimini kısıtlayacak yaptırımlar önerdi. Yaptırımlar 3 Rus bankasını da hedef alıyor.

AB'nin hazırladığı yaptırım paketinin içeriğindeki öneriler "Rusya'nın yasa dışı kararlarını alanların, Rus ordusu ve ayrılıkçı bölgelerdeki operasyonları finanse eden bankaların, gerginliği tırmandırıcı ve saldırgan politikaların finansmanını sınırlandırmak için Rus devleti ve hükümetinin AB sermaye piyasaları ile mali piyasa hizmetlerine erişim imkanlarının, sorumluların yasa dışı ve saldırgan eylemlerinin ekonomik sonuçlarını hissetmeleri amacıyla ayrılıkçı iki bölgenin AB ile ticaretinin" hedef alınmasını kapsıyor.

Bloomberg'in habeirne göre AB’nin yanı sıra İngiltere Başbakanı Boris Johnson da devreye alınacak yaptırımların beş Rus Bankasını kapsayacağını belirtti.

AB, İngiltere ve ABD Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçıların bağımsızlıklarının tanınmasına dair kararnameyi dün imzalamasının ardından yaptırımları devreye alacaklarını açıklamıştı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz da Rus gazını Almanya'ya taşıyacak olan Kuzey Akımı 2 doğal gaz boru hattının sertifikasyon sürecinin durdurulması talimatını verdiğini açıkladı.

İlgili Haberler