ABD'nin 17,76 milyar dolarlk askeri yardım tasarısı reddedildi

ABD'nin 17,76 milyar dolarlk askeri yardım tasarısı reddedildi

İsrail ile Hamas arasında süren savaşta İsrail'e tam desteğini sunan ABD'de bu kez farklı bir gelişme yaşandı. ABD Temsilciler Meclisi, İsrail için 17,6 milyar dolarlık askeri yardım tasarısını reddetti.

A+A-

ABD Temsilciler Meclisi, İsrail'e 17,6 milyar dolar yardım sağlanmasına yönelik tasarıya onay vermedi.

Tasarı 250'ye karşı 180 oyla reddedildi. Yasa tasarısı, Temsilciler Meclisi'nin  birçok kesiminde gelen şiddetli muhalefetle karşılaştı
Tasarıya karşı oy kullanan birçok üye, İsrail'in Gazze'de devam eden saldırılarına atıfta bulunarak bölgede insan haklarının daha güçlü bir şekilde korunması çağrısında bulundu. Diğer Demokratlar ise Ukrayna'ya da yardım sağlayacak iki partili bir paket lehine tasarıya karşı oy kullandı. Bu arada, aşırı sağcı muhafazakârlar milyarlarca dolarlık yardımın ödenmesi için özel bir hüküm içermediği için tasarıyı eleştirdi.

Temsilciler Meclisi'nin Demokrat liderleri de Salı günü milletvekillerine gönderdikleri bir mektupla tasarıya karşı çıktılar ve tasarıyı "Amerika'nın Orta Doğu, Ukrayna, Hint-Pasifik bölgesi ve tüm dünyadaki ulusal güvenlik sorunlarını ele alan iki partili kapsamlı bir finansman paketi olasılığını baltalama" girişimi olarak nitelendirdiler.


Etiketler : , ,
İlgili Haberler