ABD'nin temerrüde düşmesi kripto paraları nasıl etkileyecek

ABD'nin temerrüde düşmesi kripto paraları nasıl etkileyecek

ABD'nin borçlarını ödeyemez duruma düşmesinin başlangıçta kripto paraları da olumsuz etkilemesi bekleniyor

A+A-

ABD'de borç tavanının 1 Haziran'a kadar yükseltilememesi durumunda yaşanacaklarla ilgili senaryoların ortak noktası bunun finansal piyasalar için tam bir felaket olacağı yönünde. Taraflar arasındaki görüşmeler devam ediyor ancak, zamanında bir anlaşma ihtimali iyimser tüm açıklamalara rağmen gittikçe zorlaşıyor. Bu nedenle ABD'nin kredi notu bile kredi derecelendirme kuruluşu Fitch tarafından negatif izlemeye alındı.

ABD'nin borçlarını ödeyemez duruma düşmesi güvenli limanlara yönelişi de hızlandırıyor. Bunlardan birisi de kripto paralar olabilir mi?

Londra merkezli kripto firması Blockchain.com'un CEO'suna göre, ABD hükümetinin temerrüde düşmesi, kripto para birimlerinden ilk önce bir geri çekilmeyi tetikleyecek ancak ardından "yukarı doğru bir itme" yaratacak.

Kongre'nin devlet borçlanmasında 31,4 trilyon dolarlık sınırı yükseltmemesi halinde, ABD hükümeti önümüzdeki ay faturalarını ödeyemez duruma düşecek. Bunun küresel finans piyasaları açısından ekonomik felaket ve paniği tetikleyebileceğine inanılıyor.

Blockchain.com CEO'su Peter Smith, Bloomberg tarafından düzenlenen Katar Ekonomik Forumu'nda yaptığı açıklamada, " Kısa vadede; ABD'nin temerrüde düşmesi ya da ABD'nin resesyona girmesi kripto için muhtemelen kötü olur. Bunlar riskli varlıklardır ve siz de riski ortadan kaldırmak istersiniz. Uzun vadede ise, bu ihtimaller muhtemelen kripto için iyidir. ABD hükümeti temerrüde düşerse, muhtemelen kripto piyasasında hızlı bir geri çekilme ve ardından çok güçlü bir yukarı doğru itme göreceğiz," dedi

Smith, kripto para piyasasının döngüsel kalıpları takip ettiğini ve 2022'nin "oldukça acı verici" olmasına rağmen, bu yıl toparlandığını ve 2024'ün "başka bir üstel yıl" olacağını söyledi.

 

İlgili Haberler