ABD’nin Venezuela devlet petrol ลirketiyle iliลkileri nedeniyle yaptฤฑrฤฑm kararฤฑ aldฤฑฤฤฑ Nikaragua bankasฤฑ Bancorp iflasฤฑnฤฑ istedi.
Bancorp yรถneticilerinden Eduardo Holmann Chamorro, Nikaragua Bankalar ve Mali Kurumlar Denetim Otoritesinin bankanฤฑn “gรถnรผllรผ fesih” talebini kabul ettiฤini bildirdi.
Bankanฤฑn fesih sรผrecini yรถnetmesi iรงin bir komite kurulacaฤฤฑnฤฑ ifade eden Chamorro, komitenin mudilerin ve banka รงalฤฑลanlarฤฑnฤฑn haklarฤฑnฤฑn iadesini saฤlayacaฤฤฑnฤฑ kaydetti.
Bankalar ve Mali Kurumlar Denetim Otoritesi, iflas kararฤฑnฤฑn kabulรผnรผ henรผz doฤrulamadฤฑ.
ABD Ulusal Gรผvenlik Danฤฑลmanฤฑ John Bolton, Nikaragua Devlet Baลkanฤฑ Daniel Ortega’nฤฑn “rรผลvet fonu gibi รงalฤฑลtฤฑฤฤฑnฤฑ” รถne sรผrdรผฤรผ bankaya yeni yaptฤฑrฤฑmlar getirileceฤini aรงฤฑklamฤฑลtฤฑ.
ABD, Bancorp’u Venezuela ile mali baฤlantฤฑlarฤฑ nedeniyle yaptฤฑrฤฑm uygulanacak kurumlar listesine almฤฑลtฤฑ.







