AKP'den elektrik faturalarıyla ilgili yeni açıklama

AKP'den elektrik faturalarıyla ilgili yeni açıklama

Elektrik faturalarına yönelik tepkiler hükümetin gündeminde. Fiyatları düşürecek yeni bir düzenleme bekleniyor.

A+A-

 

Yüksek gelen elektrik ve doğalgaz faturaları yurt genelinde büyük tepkilere neden olurken, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den açıklama geldi.

Basın mensuplarının soruları üzerine Dönmez, “Esnaf, küçük işletmeleri, sivil toplum kuruluşlarından gelen talepler var. Bunların hepsini değerlendiriyoruz. Çalışmalar devam ediyor” dedi.

Dönmez, “Farklı tarife grupları oluşturulabilir mi diye ekiplerimiz çalışıyor, bitince açıklayacağız” ifadelerini kullandı.

Doğalgaz ve elektrikte önceki haftalarda yaşanan arz sorununa dair de konuşan Dönmez, “Azerbaycan şubat başı itibarıyla günlük 4-5 milyon metreküplük ilave doğalgaz akışı sağladı. İran'dan da henüz tam beklediğimiz kadar olmamakla birlikte belirli oranda akış sağlandı. Bunları değerlendiren BOTAŞ, sanayi kısıtlamalarını dün itibarıyla kaldırmış oldu. Şu an hiçbir alanda elektrik ve doğalgaz kısıtlaması yok” dedi.

ntv'nin haberine göre AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ da, NTV canlı yayınında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dağ'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Şunu çok net söylemek gerekir. Bunu siyaseten önemsiyoruz. Vatandaşımız şikayetini dile getiriyorsa önemlidir. Elektrik faturalarıyla ilgili bir süredir şikayet var. Ocak ayında zam durumu söz konusu oldu. Covid ve sonrası arz talep dengelerinin bozulmasıyla beraber doğalgaz ve kömürdeki artışla birlikte Enerji Bakanlığı için bir zaruret oldu. Ama sonrasında gelen birtakım taleplerle birlikte 210 kilovatsaate çıkarıldı. 

Önümüzdeki süreçte de yine bunun da iktifa etmemesiyle birlikte ve bazı taleplerin gelmesiyle birlikte bir çalışma bakanlık tarafından yürütülüyor. Şu anda Enerji Bakanlığı çalışma yürütüyor, önümüzdeki günlerde açıklanacak. 

Topyekun hem sınırın yükseltilmesi olur hem de vergiyle ilgili durumlar olabilir hem de sübvanse durumuyla ilgili olabilir. Bu bütçe ile birlikte değerlendirme yapılacak bir pozisyon.

Bunları tamamen çözmek adına hem nükleer tesisin ve Karadeniz gazının devreye girmesi, dünyadaki emtia fiyatlarının da bahar aylarıyla birlikte düşmesiyle inşallah temelden bir çözüm olacak.

İlgili Haberler