Alman otomotiv devinde hava yastığı krizi: Sakın direksiyona geçmeyin

Alman otomotiv devinde hava yastığı krizi: Sakın direksiyona geçmeyin

BMW, kusurlu hava yastığı nedeniyle geri çağırılan 90 bin araç için sahiplerini 'Aracınızı Kullanmayın' şeklinde uyardı.

A+A-

BMW AG, Takata hava yastıklı araçları geri çağırma uygulamasını güncelleyen en son otomobil üreticisi oldu ve araç sahiplerine arızalı ekipman değiştirilene kadar etkilenen 90.000 sedan ve SUV'u park etmelerini söyledi.

"Araç kullanmayın" uyarısı, Honda Motor Co., Ford Motor Co. ve diğerlerinin, yüksek ısı ve neme uzun süre maruz kaldıktan sonra açıldıklarında patlayabilen Takata Corp. hava yastıklarıyla ilgili benzer talimatlarını takip ediyor. Kriz, yaklaşık 34 otomobil markasını etkileyerek ABD tarihindeki en büyük geri çağırmayı tetikledi. Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'ne göre ABD'de en az 25 ölüm ve 400'den fazla yaralanma bu kusurla ilişkilendirildi.

Takata'nın sürücü hava yastıklarına sahip üç BMW model serisi etkilenmektedir: M3 dahil 2000-2006 BMW 3 Serisi (E46), M5 dahil 2000-2003 5 Serisi (E39) ve 2000-2004 X5'ler (E53). Otomobil üreticisinin web sitesine göre, geri çağırma aynı zamanda belirli yıllarda üretilen BMW 1 serisi, X1, X3, X5 ve X6 modellerini de kapsıyor.

Araç sahiplerinden BMW'nin geri çağırma web sitesini ziyaret ederek araçlarının ücretsiz onarım için uygun olup olmadığını kontrol etmeleri veya yardım için bir BMW servis merkezini aramaları veya iletişime geçmeleri isteniyor.

Japon hava yastıklarıyla ilgili sorunlar hakkındaki soruşturmalar 2000'li yılların başında başladı. Şirket suçlamaları kabul etti ve 2017 yılında otomobil üreticileri için ayrılan 850 milyon dolarla birlikte 1 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etti. Takata aynı yıl iflas başvurusunda bulundu ve geri çağırmalar bugüne kadar devam etti.

İlgili Haberler