Almanya pandemi kısıtlamalarını gevşetecek

Almanya pandemi kısıtlamalarını gevşetecek

Almanya, pandemi kısıtlamalarını gevşetmeye hazırlanıyor

A+A-

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkede salgın zirveye ulaşma belirtileri gösterirken Almanya'nın gelecek hafta bazı pandemik kısıtlamaları gevşetebileceğini bildirdi.
 Bulaşma oranları günlük olarak rekorlar kırmaya devam ederken, artışların hızı yavaşladı. Bu arada yoğun bakım merkezlerindeki Covid-19 vakalarının Aralık ayı başındaki seviyenin yarısından az olması kısıtlamaları gevşetme çağrılarına yol açtı.

 Scholz, ilk kısıtlamaları kaldırma adımlarının önümüzdeki hafta atılabileceğini söyledi. Scholz, Çarşamba günü eyalet liderleriyle pandemi politikasını tartışacak.
 Scholz, Alman parlamentosunun üst meclisine yaptığı konuşmada, "Bilimsel tahminler dalganın zirvesinin göründüğünü gösteriyor" dedi.
 İngiltere, İrlanda ve Danimarka gibi ülkeler pandemi kontrollerini büyük ölçüde gevşetirken, Almanya, çoğunlukla aşısız insanları hedef alan restoranlar, mağazalar ve halka açık toplantılar üzerindeki kısıtlamaları sürdürdü.
 Scholz, temkinli bir yaklaşım sergilemeye devam edeceğini belirterek, sınırlamaları gevşetmek için daha fazla adımın ancak ilkbaharda gelebileceğini söyledi.


Bu haber toplam 600 defa okunmuştur
İlgili Haberler