Altın alınır mı demeyin, 2024 tahminleri çok yüksek

Altın alınır mı demeyin, 2024 tahminleri çok yüksek

Bloomberg Intelligence Kıdemli Emtia Stratejisti Mike McGlone'a göre ons altın bu yıl 3.000 dolara ulaşma potansiyeline sahip.

A+A-

2023'te dolar bazında yatırımcısına yüzde 14 kazandıran ons altın için 2024 tahminleri yukarı yönlü güncellenmeye başladı. Bloomberg Intelligence Kıdemli Emtia Stratejisti Mike McGlone'a göre, makroekonomik koşullar kötüleşmeye devam ettiği sürece, altın fiyatları 2024 yılında yeni zirvelere ulaşmaya hazırlanıyor ve hatta 3.000 dolara ulaşma potansiyeline sahip.

McGlone'un öngörüsü gerçekleşirse 2023'ü 2.063 dolardan kapatan ons altın 2024'te yatırımcısına dolar bazında yüzde 45.41 kazandıracak.

McGlone "Küresel Emtia 2024 Görünümü" başlıklı yazısında, "Altın, 29 Kasım'a kadar yıllık bazda çoğu emtiadan ve S&P 500'den daha iyi performans göstererek baz senaryomuza yönelik ipuçları verebilir. Enflasyondaki son on yılın en yüksek seviyelerinden alınan dersler kalıcı olabilir ve Federal Reserve'in gevşemesini kısıtlayabilir. Bloomberg Economics'in ABD resesyon görünümü gerçekleşirse, altın ons başına 2.000 dolarlık direnci desteğe dönüştürme yolunda ilerliyor, bakır başına 3 dolar/pounda doğru ilerleyebilir ve WTI ham petrolü varil başına 40 dolara
yaklaşabilir" dedi.

McGlone, BI'ın yıllık makro performans karnesinde altınn üst sıralarda yer alırken Bloomberg Emtia Spot Endeksi'nin alt sıralarda yer almasının piyasaların küresel resesyona doğru yol aldığına işaret ettiğini belirtti

Ons altının yıllık bazda son 15 yıllık fiyat grafiği

İlgili Haberler