Altın, bir ayın zirvesinden geri döndü

Altın, bir ayın zirvesinden geri döndü

altın fiyatları, ABD Doları'nın koronavirüs vakalarında artış hızının azalmasının yarattığı olumlu hava ile değer kazanmasının  etkisi ile son 1 ayın en yüksek seviyelerinden hafif geri geldi.

A+A-

Uluslararası piyasalarda altın fiyatları, dün yaşanan güçlü  yükselişin ardından, ABD Doları'nın koronavirüs vakalarında artış hızının azalmasının yarattığı olumlu hava ile değer kazanmasının  etkisi ile, son 1 ayın en yüksek seviyelerinden hafif geri geldi.

Spot altın fiyatı erken saatlerde 1677,16 dolar/ons seviyesine kadar  yükselişin ardından şu sıralarda 1658,19 dolar/ons seviylesinden  işlem görüyor.

Analistler, altın fiyatlarında bir geri çekilmenin beklenen bir  durum olduğunu, ABD Doları'nın güçlenmesinin de altın üzerinde baskı yarattığını ifade ediyorlar.

Bununla birlikte düşük faiz ortamının sürmesi ve ekonomiye yönemlik  endişelerin tınmanması halinde altın fiyaının 1700 dolar/ons seviyesini kırmayı deneyebileceği de ifade ediliyor.
    Spot altında geri çekilmenin sürmesi halinde ilk destek 1.643 dolar/ons  olarak ifade ediliyor.

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.