Altın fiyatları için kritik gün

Altın fiyatları için kritik gün

Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaşta yaşanan gelişmelerin yakından etkilediği altın fiyatlarında kritik gün Fed'in faiz kararının açıklanacağı çarşamba günü olacak.

A+A-

Altın fiyatları, Ukrayna işgalinin yarattığı belirsizlik sonucu yükselişini sürdürürken, gözler Çarşamba günü Fed'in vereceği karara çevrildi.

Geride kalan haftada altın fiyatlarında rekorun kapısından dönüldü. Fiyatlarda en belirleyici aktör yine Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaş oldu. Gelişmelere göre seyir gösteren altın fiyatları önce sert yükseldi ardından da tekrar düşüşe geçti.

Ons altın haftaya oldukça hareketli başladı. Pazartesi günü bin 961 dolar ile 2 bin 2 dolar arasında geniş bir bantta dalgalanan ons altın gün sonunda kapanışı bin 996 dolardan yaptı.

Ons altından haftanın en önemli yükselişi ise salı günü yaşandı. Ons altın gün içi en düşük 1981 dolar, en yüksek ise 2 bin 70 dolara yükselerek rekorun kapısından döndü. Ons altın gün sonunda ise 2 bin 51 dolar değerini aldı.

Ons altın çarşamba günü ise yönünü tekrar aşağı çevirdi. Gün içerisinde en yüksek 2 bin 59 dolar seviyesine çıkan ons altın, en düşük bin 976 doları gördükten sonra gün sonunda bin 993 dolara yerleşti.

İlgili Haberler