Altın ile ilgili çok çarpıcı yorum: Ralli çoktan bitti!

Altın ile ilgili çok çarpıcı yorum: Ralli çoktan bitti!

Barclays Hisse Senedi Türevleri Stratejisti Stefano Pascale, Fed'in faiz indirimlerini bekleyen altının bu fiyatlamayı çoktan yaptığını ve rallinin gerçekleştiğini açıkladı.

A+A-

Altın, olası Fed faiz indirimi beklentileriyle Ekim ayından bu yana en iyi aylık performansını göstererek kayda değer bir yükseliş yaşadı. Ancak Barclays Hisse Senedi Türevleri Stratejisti Stefano Pascale, altının yükselişinin erken olduğuna inandığını söyledi
Altında yaşanan rallinin etkileyici doğasını vurgulayarak "sürekliliğine" ve "gücüne" dikkat çeken Pascale, altının dokuz gün üst üste getiri sağladığına ve bunun da son 50 yıldaki "en yüksek altın yükseliş serilerinden" biri olduğuna işaret etti. Pascale'ye göre, kazançları destekleyen "temel etkenlerden başka bir şey var. Altının başlıca itici güçleri olan getiriler ve ABD doları, gerçekleşen rallinin yalnızca üçte birini oluşturuyor" dedi.

Yatırımcıların, Fed'in faiz indiriminin ardından gelen tipik %10'luk ralliyi çoktan fiyatladığını vurgulayan Pascale, "yukarı yönde yer kalması" olasılığını kabul etmekle birlikte, tarihsel bir perspektiften bakıldığında altında "rallinin çoktan gerçekleştiğini" savundu.
Pascale, alternatif bir yatırım yaklaşımı olarak, yatırımcılara değerli metalin hareketlerinden faydalanmak için potansiyel bir yol olarak opsiyonları değerlendirmelerini öneriyor.


İlgili Haberler