Altın yatırımcısı şok fiyat düşüşüyle karşılaşabilir

Altın yatırımcısı şok fiyat düşüşüyle karşılaşabilir

Altın fiyatları dolar bazında gerilerken Türk Lirası bazında değer kazandı.

A+A-

BORSATEK - Altın fiyatları uluslararası piyasalarda son 8 ayın en düşük sevyiesine gerilerken, yurtiçinde Türk Lirası'nın yüzde 3 civarındaki kaybı nedeniyle TL bazında değer kazandı. 

Altın fiyatları yurtdışında, ABD'de teşvik paketi kabul edilmesine rağmen enflasyondaki artışın süreceği beklentisi ve yükselen tahvil ffaizlerinin baskısı altında. Ons altın bu baskı ile 1.676 dolar ile 5 Haziran 2020'den sonraki en düşük seviyesini gördü. Altında 1.670 dolar seviyesi teknik olarak da kritik seviye olarak kabul ediliyor.

Altın fiyatları, dolar bazında yüzde 1 civarında gerilerken TL'nin de bugün yüzde 3 civarında değer kaybetmesi nedeniyle TL bazında yüzde 2 civarında yükseldi. Cuma günü 666 TL'den kapanış yapan çeyrek altın bugün 680 TL'ye kadar yükseldi.

Uzmanlar, altın fiyatları üzerinde baskının devam ettiğini, TL'de Merkez Bankası'nın yapması kuvvetle muhtemel faiz artırımı sonrası yaşanacak değerlenme ile birlikte altın yatırımcılarının TL bazında kaybının artabileceği uyarısında bulunuyor