Altınyağ Madencilik üç enerji şirketini satın alacak

Altınyağ Madencilik üç enerji şirketini satın alacak

Altınyağ Madencilik, üç enerji şirketini satın almak için görüşmelere başladığını açıkladı

A+A-

Altınyağ Madencilik ve Enerji Yatırımları, üçü de Başarıarge Enerji Teknolojileri'ne ait enerji şirketlerini satın almak için görüşmelere başlandığını KAP'a bildirdi. Açıklamada 8 hafta süreceği belirtilen görüşmelerin detayı ve fiyat hakkıında bilgi verilmedi.

Altınyağ Madencilik'in KAP'a gönderdiği açıklama şöyle:

Şirketimiz Altınyağ Madencilik ve Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi (Alıcı) ile Başarıarge Enerji Teknolojileri Elektrik Elektronik Yazılım Makine Sanayi Taahhüt ve Ticaret Anonim Şirketi (Satıcı) arasında, paylarının tamamı satıcıya ait olan, Ören Enerji Üretim Anonim Şirketi, Gardenya Enerji Üretim Anonim Şirketi ve Narlıdere Enerji Üretim Anonim Şirketi paylarının %100'ünün Şirketimiz tarafından satın alınmasına yönelik bağlayıcı olmayan ön protokol imzalanmıştır.

Payları alınması planlanan 3 şirket bünyesinde toplam 2,587 MW enerji üretim kapasitesine sahip Güneş Enerji santrali (GES) bulundurmaktadır. Şirketimiz Altınyağ Madencilik ve Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi tarafından durum tespiti incelemesi yürütülecek olup, bu süreçte payları alınacak olan şirketlere yönelik incelemeler yürütülecektir. Satın alma sürecinin 8 hafta sürmesi planlanmaktadır.

Gelişmeler hakkında bilgilendirme yapılacaktır.

Kamuoyunun Bilgisine arz ederiz. Saygılarımızla.

Etiketler :