Amazon depolarını bıraktı, yapay zeka ve bulut işine harcamayı artırdı

Amazon depolarını bıraktı, yapay zeka ve bulut işine harcamayı artırdı

Amazon, pandeminin ardından hızla büyüyen lojistik altyapısı ile birlikte depolarına daha az harcama yaparken yapay zekaya olan yatırımlarını ikiye katlıyor.

A+A-

Amazon'un finans müdürü Brian Olsavsky Perşembe günü analistlerle yaptığı görüşmede, "Temel sipariş karşılama ve nakliye alanlarımızda aslında yıldan yıla daha az harcama yapıyoruz ve bu tahminler düşüyor. Büyük dil modelleri ve üretken yapay zeka için daha fazla yatırım yapıyoruz."

Amazon'un 2022 yıllık raporuna göre, şirket geçen yıl sermaye harcamaları için 58,3 milyar dolar harcadı ve bu miktarın şirketin "teknoloji altyapısını" geliştirmeye verdiği önemi gösterdiğini belirtti.

Amazon CEO'su Andy Jassy, şirketin yapay zekaya olan bağlılığını yineleyerek, e-ticaret devinin chatbotlar gibi üretken yapay zeka araçlarının arkasındaki teknoloji olan büyük dil modelleri geliştirmeye öncelik veren birkaç şirket arasında olacağını söyledi.

Jassy, Perşembe günü analistlere verdiği demeçte, "Gerçekten önemli, önde gelen büyük dil modellerine bakarsanız, bunların oluşturulması uzun yıllar alıyor ve milyarlarca dolar harcanıyor. Bu zaman ve paraya yatırım yapmak isteyen az sayıda şirket olacak ve Amazon olarak biz de onlardan biri olacağız."

Jassy, kodlayıcılara yardımcı olan üretici yapay zeka araçlarının en "ilgi çekici" araçlardan bazıları olacağına inandığını ve Amazon'un da "dünyanın en iyi kişisel asistanını" geliştirmeyi hedeflediğini sözlerine ekledi.

Jassy, Amazon'un sesli asistan cihazı Alexa'ya atıfta bulunarak, "altında büyük bir dil modelimiz vardı, ancak çok daha büyük ve çok daha genelleştirilmiş ve yetenekli bir model inşa ediyoruz" dedi ve ekledi: "Bence bu, dünyanın en iyi kişisel asistanı olma vizyonumuzu gerçekten hızla hızlandıracak".

İlgili Haberler